Close Qmusic

Hetgeluid auto promo 740x450 2 0

Het Geluid 2013

Wekenlang raden, alles vastpakken, optillen en bewegen wat je ziet... bijna acht weken lang hield het spannendste radiospel van Nederland vele mensen in de greep! En nu is Het Geluid geraden!

Q-luisteraar Twan Vink gaf donderdag 17 oktober tijdens de uitzending van Martijn Kolkman het goede antwoord: ‘Het terughangen van de ventielklem om de stang van een fietspomp’. De 21-jarige Twan Vink uit Beugen wint daarmee 56.000 euro. Belastingvrij.

De Jury van Het Geluid moest al vele antwoorden afkeuren: een muntje in een automaat gooien, het verzetten van de wijzers van een klok, een markeerstift in een bakje leggen, ophangen van een (ouderwetse) telefoon, het ophangen van een kleerhangertje. Geen van de antwoorden was juist, waardoor het bedrag opliep tot 56.000 euro netto.

Tips van de Jury

De Jury van Het Geluid heeft twee tips gegeven die je dichterbij het juiste antwoord moesten helpen. Zo had je kunnen weten wat Het Geluid was:

Tip 1: 'Hung Up' van Madonna.
Deze muzikale hint moest je zoeken in de songtitel. Hung up is Engels voor ophangen, dit sloeg uiteraard op de handeling 'het TERUGHANGEN van de ventielklem om de stang van een fietspomp'.

Tip 2: Het Geluid stelt bar weinig voor.
De term 'bar' wordt gebruikt om (lucht)druk aan te geven. Met een fietspomp verhoog je de luchtdruk in de banden van je fiets.

Het spel

Bij het spel Het Geluid hoor je op Q-music een geluid en als jij het raadt, dan win je het bedrag dat Het Geluid op dat moment waard is. Standaard is Het Geluid 2.500 euro waard en elke keer dat er op Q-music een fout antwoord wordt gegeven, wordt Het Geluid 100 euro meer waard.

Nu Het Geluid is geraden komt er geen nieuw Geluid. In het najaar van 2014 komt Het Geluid natuurlijk weer terug.

Express yourself!

 

Station Qmusic Qmusic Summer Qmusic nonstop Qmusic foute uur Qmusic Top 40 Playlist Berichten Kijk Volume
Maximize Minimize