• Mattie rijdt mobielvrij, jij toch ook?
  • Installeer de AutoModus app
  • En doe van 17 t/m 21 september mee met #ikrijvoorNL

93% van de Nederlanders bezit een smartphone. Overduidelijk dus dat deze niet meer weg te denken is in het dagelijks leven. Dat is in veel opzichten helemaal prima, behalve.. als je achter het stuur kruipt! Want wist je dat je 10x zoveel kans hebt op een auto ongeluk bij het gebruik van je smartphone in de auto? Als we allemaal de vliegtuigmodus aanzetten in de lucht, waarom dan niet de AutoModus app in het verkeer? 

AutoModus app

De AutoModus app is een app waar je beloond wordt voor mobielvrij rijden. We weten allemaal hoe moeilijk het is om je telefoon te negeren. Tot nu! Elke 100 km die je rijdt in AutoModus levert 1 euro op. Het totale bedrag dat alle AutoModus gebruikers sparen (tot een maximum van 250.000 euro) gaat naar initiatieven die het verkeer in Nederland veiliger maken.

Mattie support dit: “Ik heb van dichtbij meegemaakt dat de gevolgen van een verkeersongeluk levenslang kunnen zijn. Het gaat niet alleen om je eigen veiligheid, maar ook om die van anderen. Dat appje kan echt wel even wachten als je stilstaat bij wat er kan gebeuren in één kort moment.” En daarom rijdt Mattie mobielvrij.

#ikrijvoorNL

Dat Mattie niet de enige is die de gevolgen van een verkeersongeluk van dichtbij mee heeft mogen maken, bleek uit de verhalen en initiatieven die afgelopen periode gedeeld zijn. Er zijn 5 initiatieven gekozen waarbij we jouw hulp goed kunnen gebruiken. Vanaf maandag 17 t/m 21 september maken Mattie en Marieke iedere ochtend een initiatief bekend - zie hieronder - en gaan ze op zoek naar luisteraars die die dag een lange afstand moeten afleggen. Dus maak jij die dag veel kilometers? Laat het weten via een bericht in de Q-app. Mattie en Marieke dagen je vervolgens uit om deze kilometers mobielvrij en in AutoModus te rijden. Download de AutoModus app en help mee geld in te zamelen voor een initiatief om het verkeer in Nederland veiliger te maken.

Want hoe meer mobielvrije kilometers, hoe veiliger het verkeer in Nederland! En dat willen we toch allemaal?

Hopelijk maken we iedereen zo wat bewuster #ikrijvoorNL