Wie durft het aan? Om Mattie & Wietze een voetbalwedstrijd van jouw team te laten fluiten? Scroll naar beneden en meld je aan!

Van zaterdag 3 tot en met zondag 11 oktober 2015 is het weer de Week van de Scheidsrechter. Het uitspreken van waardering naar de scheidsrechters staat deze week centraal. Want de bijna 30.000 scheidsrechters maken het mede mogelijk dat zo veel voetballers wekelijks op het veld van het spelletje kunnen genieten.

Reden voor Mattie & Wietze om zelf eens te ervaren hoe het is om op het veld te staan. Natuurlijk zullen zij zich ook gaan voorbereiden op de wedstrijd en de spelregels. Dat is ook wel nodig trouwens want Mattie op een voetbalveld is net als een… als een… als een zeehond in de Sahara.. of zoiets.

Wie zoeken wij?

Wij zoeken twee leuke, gezellige, fanatieke, sportieve voetbalteams die het aandurven om Mattie & Wietze een wedstrijd te laten fluiten.

Belangrijk om te weten:

  • We zoeken twee teams, of het een uit- of thuiswedstrijd is wordt live in de uitzending bepaald door Mattie & Wietze. Je bent dus bereid om eventueel te reizen met je team.
  • De club moet beschikken over een kantine voor een live uitzending van Mattie & Wietze
  • De club moet akkoord gaan met de wedstrijd en een live uitzending van Mattie & Wietze
  • Alle deelnemers uit het elftal moeten 18 jaar of ouder zijn

Zo heeft bijvoorbeeld het team van luisteraar Bart zich ook aangemeld:


Er komt heel wat bij kijken om scheidsrechter te worden. Bas Nijhuis is scheidsrechter van onder andere de Nederlandse eredivisie en wil Mattie & Wietze wel de kneepjes van het vak leren!


Niet alleen mannen geven hun voetbalteam op voor de scheidsrechtersactie, maar ook de aanmeldingen van vrouwenelftallen stromen binnen. Onder andere Cindy gaf haar team op en ze vertelde bijzondere details...


De aanmeldprocedure loopt bijna ten einde, maar net op tijd heeft de club van Peter zich aangemeld. Scheidsrechters in spe Mattie & Wietze belden hem om te polsen wat voor team dit is


VV Groote Lindt en VV Groot-Ammers hebben zich ook aangemeld, maar waarom moeten Mattie & Wietze voor deze teams kiezen?


Genoeg grappen en grollen voor nu: bij het takenpakket van een scheidsrechter zit ook een schaduwzijde. Spelers of mensen langs de lijn kunnen agressief worden en dat kan totaal uit de hand lopen. Hoe kan een scheidsrechter nou het beste handelen in zo'n situatie? Sander de Brito Roque fluit onder andere wedstrijden van de Jupiler League. Hij heeft al heel wat situaties meegemaakt en helpt Mattie & Wietze op weg.


Het was een graai in de hoge hoed, maar we hebben één van de twee teams gekozen! De 4e klas van SV Nevelo kan hun borst nat maken, want dat is het team waar Mattie & Wietze een voetbalwedstrijd gaan fluiten. Mattie & Wietze gingen langs de jongens om het nieuws te vertellen:

Het werd tijd voor een spoedcursus voor de scheidsrechters in spe. Bas Nijhuis was bereid om de jongens te helpen, al heeft hij weinig vertrouwen... Check de beelden hieronder.


En het tweede team is bekend! 7 november speelt SV Nevelo tegen VV Steensel. Mattie & Wietze gingen langs het team om het nieuws te vertellen:

En kijk hoe blij ze waren: