• Voor virtual reality in het kinderziekenhuis
  • Van woensdag 17 t/m dinsdag 23 augustus 2016Mattie & Wietze hebben een droom: dat alle kinderen in een kinderziekenhuis toegang krijgen tot virtual reality. Waarom? Omdat kinderen die aan een ziekenhuisbed gekluisterd zijn, niet alleen weer even thuis kunnen zijn, maar dat VR ook ingezet kan worden als medisch instrument.

Zo kan iemand met VR live meekijken hoe het thuis is of wat er op de sportclub gebeurt, maar kan een kind ook ervaren hoe het is om een zware behandeling te ondergaan, zodat angsten vooraf weggenomen kunnen worden.

Na het succes van de Wietzeria, hebben Mattie & Wietze besloten om nu een eigen restaurant te runnen. En jij kunt komen eten! De opbrengst gaat naar het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht.

Bekijk ook - Dag 1!
Bekijk ook - Dag 2!
Bekijk ook - Dag 3!
Bekijk ook - Dag 4!
Bekijk ook - Dag 5!
Bekijk ook - Dag 6!

Bekijk ook - Dag 7!

Ervaar 360 graden

Bekijk hier de video van Mattie & Wietze in 360 graden. Jij bepaalt dus zelf waar je (naar) kijkt! Deze ervaring werkt het beste in de YouTube-app of op YouTube.

Reserveer

Wil je langskomen in het Mattie & Wietze Restaurant? Reserveer hier je tafel en eet voor het goede doel. Mattie & Wietze hebben ook aan de kleintjes gedacht, daarom is er in het weekend (zaterdag 20 en zondag 21 augustus van 11.30 tot 14.30 uur) een lunchmogelijkheid met extra activiteiten voor kinderen. De lunch is vrije inloop.

Update: alle beschikbare tafels zijn momenteel gereserveerd. Luister naar Mattie & Wietze om te horen wanneer de laatste tafels vrijkomen.

Benieuwd wat je kunt eten? Check hier de menukaart. Je hebt al een driegangenmenu voor 35 euro waarvan de opbrengst naar het WKZ gaat. Het menu en de menuprijs staan per dag vast; er zijn dus geen speciale kindermenu's te bestellen.

Doneer

Kun je niet naar het Mattie & Wietze Restaurant komen, maar wil je wel jouw bijdrage leveren aan het realiseren van virtual reality in kinderziekenhuizen? Klik dan hier om direct online een donatie te doen aan het WKZ.

Het Restaurant

De gastheren van het restaurant, Mattie & Wietze, zijn iedere avond aanwezig, net als andere Qmusic dj's. Daarnaast zijn er iedere dag optredens van bekende artiesten; zo zijn Ali B., Niels Geusebroek, O'G3NE, Gavin James, Miss Montreal, Janieck, Maan, Sharon Doorson, Causes, HAEVN, Douwe Bob en Milow van de partij. Verder kun je zelf ervaren hoe de wereld er door een virtual reality-bril uitziet. Het wordt dus altijd een compleet avondje uit.

Zo kom je er

Adres: Paul van Vlissingenstraat 8a, Amsterdam
Let op: vanwege werkzaamheden in deze straat raden we je aan om met het OV te komen. En het leuke is: vanaf de stations Duivendrecht en Amsterdam Amstel, rijden speciale Mattie & Wietze taxi's je gratis heen en terug! Je vindt de taxi bij de speciale Mattie & Wietze halte.

Kom je met de auto? Parkeren rondom het restaurant is tot 19.00 uur betaald (eerste 3 uren kosten 10 cent per uur, daarna 2,50 euro per uur). Na 19.00 uur parkeer je er gratis.

Openingstijden: 17.00 tot 23.00 uur (in het weekend ook van 11.30 tot 14.30 uur)
Je kunt reserveren voor het vroege (17.00 tot 20.00 uur) of het late diner (20.00 tot 23.00 uur). Zorg dat je ook echt om 17.00 of 20.00 uur aanwezig bent in het restaurant om niets te missen! Lunch op zaterdag en zondag is vrije inloop, daar hoef je dus niet voor te reserveren.

Wil je met je bedrijf komen eten? Mail dan even naar mattiewietze@qmusic.nl voor de mogelijkheden.

Speciale tafel

Heb jij een bijzondere reden om te komen eten in het Mattie & Wietze Restaurant? Geef dan hier jouw verhaal door en wellicht word je uitgenodigd voor een een speciale tafel in het restaurant!