Update: Mattie, Marieke en Domien zijn ontsnapt

Na ruim 72 uur lang puzzelen is het Mattie, Marieke en Domien gelukt om te ontsnappen uit de Q-escape room. Met hulp van de luisteraars hebben ze op de vierde dag de muzikale code weten te kraken. 

De drie ultrakorte fragmenten om de muzikale code te kraken waren Kris Kross Amsterdam, Maan, Tabitha & Bizzey met ‘Hij Is Van Mij’ voor Mattie, Marieke had Queen met ‘It A Kind Of Magic’ en Domien had ‘Perfect’ van One Direction.


Check hier het complete liveblog over de Q-escape room. 

  •  Vanaf 8 april zijn Mattie, Marieke en Domien opgesloten in de Q-escape room
  • Kraak samen de muzikale code. Los puzzels op en gebruik jouw muziekkennis
  • Help jij ze ontsnappen?
  • Volg alle ontwikkelingen in de Q-escape room via de liveblog

'I want to break free', 'you can run, you can hide, but you can't escape my love.' Misschien was het de muziek die inspireerde, maar we kunnen er niet omheen: we houden massaal van de escape room. Jezelf vrijwillig laten opsluiten in de hoop door raadsels, puzzels en samenwerken te kunnen ontsnappen. 'Waarom zou je dat doen?'. Dat lees je hieronder.

Help Mattie, Marieke & Domien ontsnappen

Vanaf maandag 8 april sluiten we Mattie, Marieke en Domien op in de Q-escape room. Ze maken daar tussen 06:00 en 00:00 uur radio, net zo lang tot ze bevrijd worden. En dat is waar ze jouw hulp bij nodig hebben. 

Muziek is de sleutel

Ieder uur horen Mattie, Marieke & Domien op zender een kort fragment van een hit die ooit in de Top 40 heeft gestaan. Ze krijgen ieder hun 'eigen' hit toegewezen. Het is een ultra kort fragment, dus goed opletten. 

De code om uit de Q-escape room te kunnen komen, is het invoeren van de juiste artiest + titel. Maar let op: ze moeten in de juiste volgorde staan om goedgekeurd te worden. Twee momenten per dag, krijgen ze de kans om de 3 antwoorden in te voeren (08:45 en 17:45 uur). Hebben ze alle drie de hits goed? Dan mogen ze de Q-escape room verlaten. Maar klopt het niet of staan de antwoorden niet in de juiste volgorde, dan moeten ze helaas weer wachten op het volgende invoermoment. 

Dit hoeven ze natuurlijk niet helemaal alleen te doen. Een escape room draait immers om samenwerken. En daarom mogen Mattie, Marieke & Domien alles inzetten wat binnen hun macht ligt om te ontsnappen: hulp van luisteraars, hulp van collega's, hulp van artiesten en vooral hulp van elkaar. Let's escape.

Puzzels

Een escape room is natuurlijk geen echte escape room zonder puzzels. Ook in de Q-escape room zitten deze rijkelijk verborgen. Mattie, Marieke & Domien kunnen dus als ze goed rondkijken, puzzels vinden voor hun Top 40 hits. Het zijn wel echte doordenkers, dus ze kunnen je hulp goed gebruiken.

Check hier de gegeven antwoorden

Hieronder kun je de gegeven antwoorden vinden. Misschien helpt het met het puzzelen om de juiste combinatie te vinden.