• Mattie, Marieke, Domien & Kai zaten in de Q-escape room
  • Na 75 uur werd de muzikale code gekraakt!
  • Kijk hier terug hoe de dj's zijn ontsnapt

De dj's zijn ontsnapt!


Na dik 75 uur hebben Mattie, Marieke, Domien en Kai de muzikale code gekraakt en zijn ze (mede dankzij jou!) ontsnapt uit de Q-escape room! Tijdens de tweede ontsnapmogelijkheid wisten de dj’s 4 goede antwoorden te geven en gingen eindelijk de deuren van de Q-escape room open.


Vier dj's proberen te ontsnappen

Vanaf maandag 14 december sluiten we Mattie, Marieke, Domien én Kai op in de Q-escape room. Ze maken daar tussen 06:00 en 22:00 uur radio, net zo lang tot ze bevrijd worden. En dat is waar ze jouw hulp bij nodig hebben. Ieder uur horen de Q-dj's op zender een superkort fragment van een hit die ooit in de Top 40 heeft gestaan. Ze krijgen ieder hun 'eigen' hit toegewezen en de vier hits zijn samen de 'muzikale code'. 

De manier om uit het huis te komen, is het invoeren van de juiste titel + artiest. Op drie vaste momenten per dag krijgen Mattie, Marieke, Domien en Kai de kans om hun titel en artiest te raden. Hebben ze hun hits allemaal goed? Dan mogen ze de Q-escape room verlaten! Maar klopt het niet of staan de antwoorden niet in de juiste volgorde, dan moeten ze weer wachten op het volgende invoermoment. 


Kraak de code

Een escape room is natuurlijk geen echte escape room zonder puzzels. Ook in de Q-escape room zitten deze overal verborgen. Mattie, Marieke, Domien en Kai kunnen dus op alle plekken in het huis puzzels vinden voor hun Top 40 hits. Het zijn wel echte doordenkers, dus ze kunnen je hulp goed gebruiken! Een escape room draait immers om samenwerken. En daarom mogen de vier dj's alles inzetten wat binnen hun macht ligt om te ontsnappen: hulp van luisteraars, collega's, artiesten en vooral hulp van elkaar. Let's escape!

Blijf up to date

Vanaf de eerste dag in de Q-escape room vind je onderaan deze pagina de antwoorden die de dj's hebben gegeven. Ook houden we je vanaf die maandag op de hoogte via een speciale liveblog. En vanaf nu kan je je in de Q-app inschrijven voor de speciale pushberichten.

De Q-dj's worden voor het betreden uitvoerig getest op het coronavirus en leven tijdens de Q-escape room in isolatie met elkaar.