De Q-santarun is uitverkocht! Er zijn geen tickets meer verkrijgbaar. Luister zaterdag van 16.00 tot 23.00 uur naar Qmusic en volg de Q-santarun.

Honderden mensen verkleed als kerstman (of -vrouw) rennend door de Winter Efteling. De afgelopen jaren gaf het weer een prachtig beeld tijdens de Q-santarun van Qmusic. Al die de santa's in rode pakken door het sprookjesachtige decor van de Winter Efteling... wow! En dit jaar doen we het gewoon weer! Alle kerstmannenpakken zijn vergeven, je kunt dus geen tickets meer kopen om mee te lopen.

Waarom de Q-santarun?
We willen elke dag plezier, energie en een goed gevoel brengen in het leven van de Q-luisteraars. Zo ook in aanloop naar Kerst waar we traditioneel gezien de Q-santarun organiseren. Een fun run met honderden mensen verkleed als kerstman. Op een tof parcours van 5 kilometer dwars door de Winter Efteling, waarbij het niet gaat om de snelste tijd maar om de fun. En net als in voorgaande jaren willen we met de hulp van de Q-luisteraars de Voedselbank helpen, zodat ook mensen die het minder breed hebben een leuke kerst kunnen hebben. Daarom wordt er voor elke loper gedoneerd aan de Voedselbank. Klik hier voor mee info over de Voedselbanken Nederland.

Wat houdt de Q-santarun in?
De Q-santarun is een hele dag vermaak in de Winter Efteling met een een fun run door een afgesloten (na sluitingstijd) attractiepark. Lopen over een parcours van zo'n 5 kilometer, waar het gaat om de fun en niet om de snelste tijd (je hoeft dus niet te rennen). Iedereen die meedoet, gaat verkleed als kerstman. De route van de Q-santarun 2015 loopt door de Winter Efteling heen en als je meedoet is je startbewijs ook direct het toegangsbewijs voor de Winter Efteling. Wij regelen een pak voor je (one size fits all) dat je gewoon over je eigen kleren aan kunt trekken. We sluiten de run af met een te gekke afterparty.

Waar en wanneer?
De vele honderden kerstmannen en -vrouwen verzamelen zich op zaterdag 19 december bij de Efteling in Kaatsheuvel voor de Q-santarun. Toegang tot het park vanaf 13.30 uur, de run begint om 20.30 uur. Meer info over de exacte tijden en activiteiten rondom de Q-santarun, vind je later hier op Qmusic.nl. In de week voorafgaand aan de Q-santarun krijg je per mail gedetailleerde informatie toegestuurd.

Hoe doe ik mee?
Inschrijven om zelf mee te rennen tijdens de Q-santarun kan nu. Deelname kost €30,- waarbij Qmusic voor elke loper een donatie doet aan de Voedselbank. Je kunt bij het inschrijven zelf aangeven hoeveel geld je zelf extra wilt doneren. Met je startbewijs voor de Q-santarun heb je zaterdag 19 december 2015 ook toegang tot de Winter Efteling (vanaf 13.30 uur) en parkeer je je auto gratis. De Q-santarun 2015 is uitverkocht.

Wat is er allemaal inbegrepen bij het ticket?
Bij je inschrijving krijg je een startnummer, een compleet kerstmannenpak, toegang tot de Efteling vanaf 13:30 uur, gratis parkeren en een waanzinnige ervaring! Qmusic zou Qmusic niet zijn als we het niet met een feestje zouden afsluiten! Daarnaast doneert Qmusic voor iedere deelnemer een bedrag aan de Voedselbank.

Als ik een Efteling abonnement heb, moet ik dan een ticket kopen?
Als je mee wilt rennen heb je (óók als abonnementhouder) een ticket nodig. Wil je alleen kijken en aanmoedigen dan kun je met je abonnement naar binnen en blijven kijken naar de Q-santarun.

Hoe kan ik nog meer supporten?
Wil of kan je zelf niet meedoen aan de Q-santarun maar wil je ter plekke wel iemand aanmoedigen? Kies dan voor een supportersticket (€22,50, inclusief parkeren). Je supporter mag ook vanaf 13.30 uur de Winter Efteling in.

Ben je er op 19 december niet bij maar wil je wel het goede doel steunen? Stort dan een vrijwillige bijdrage op bankrekening IBAN NL 88 INGB 0654848637 van Qmusic, o.v.v. Q-santarun.