Vraag: Ik weet niet of ik een account heb. Hoe kom ik dat te weten?

Antwoord: Je kunt op de volgende manier controleren of je al een DPG Media-account bij Qmusic hebt. Ga naar Qmusic.nl en klik links in het menu op Mijn Q. Vul jouw e-mailadres in en klik op 'Ga verder'. Klik vervolgens op 'Wachtwoord vergeten'. Krijg je de melding ‘Het ziet er naar uit dat dit de eerste keer is dat je probeert in te loggen’, dan heb je geen account met het opgegeven e-mailadres. Wanneer je wel een account hebt, krijg je een e-mail waarmee je jouw wachtwoord kunt wijzigen, zodat je weer toegang krijgt tot jouw account.

Vraag: Wat is het DPG Media account?

Antwoord: Je Q-memberaccount heet voortaan DPG Media account

Het account waarmee je als member van Qmusic kunt inloggen heeft een nieuwe naam gekregen: DPG Media account. Dit ziet je wanneer je inlogt op Qmusic.nl of in de Qmusic app. Je inloggegevens (e-mailadres en wachtwoord) zijn gelijk gebleven. Maar als je jouw wachtwoord vergeten bent, dan kun je dit gemakkelijk wijzigen door op 'wachtwoord vergeten' te klikken in het inlogscherm.

Waarom deze wijziging? Qmusic is onderdeel van DPG Media en voortaan kun je met jouw account inloggen bij alle nieuwsmerken van DPG Media.

Bij welke nieuwsmerken kan ik inloggen met mijn DPG Media account? Je kunt nu ook inloggen bij het AD, de Volkskrant, Trouw, Het Parool, Tubantia, de Gelderlander, de Stentor, Brabants Dagblad, het ED, BN DeStem en de PZC. 

Vraag: Hoe maak ik een account aan?

Antwoord: Klik op Qmusic.nl op Mijn Q in het menu of in de app linksboven op het poppetje om naar het inlogscherm te gaan. Vul je e-mailadres in en kik op 'Ga verder'. Vervolgens krijg je een scherm waarin je je kunt registeren.

Vraag: Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Antwoord: Ga naar Qmusic.nl, klik links in het menu op Mijn Q en vul je e-mailadres in. Klik in het volgende scherm op 'Wachtwoord vergeten' en klik vervolgens op 'Verstuur e-mail'. Je krijgt dan in je inbox een link die binnen een uur geactiveerd moet worden. Je kan dan direct zelf een nieuw wachtwoord instellen en bevestigen.