Qmusic is voor de derde maand op rij marktleider in de doelgroep 20-49 jaar. Dat blijkt uit de nieuwste luistercijfers die vanochtend zijn gepubliceerd door NLO/GfK.  


Qmusic scoort een record marktaandeel van 18,0% in de periode mei-juni 

Dat is een stijging van maar liefst 18 procent ten opzichte van vorig jaar, toen het marktaandeel nog 15,3% bedroeg. In de luistercijfers zit ook de maand juni die bij Qmusic traditioneel omgedoopt wordt tot de Foute Maand. De climax was de Foute 1500 met daarin de beste nummers uit 15 jaar het Foute Uur.

Ook ten opzichte van vorige maand weet Qmusic flink te groeien: +10%. Daarmee vergroot Qmusic de afstand naar de nummer twee met twee procentpunt. 

Qmusic marktleider januari-juni 

Met de luistercijfers over de maand juni, kan ook de tussenstand opgemaakt worden over de eerste helft van het jaar. Die cijfers laten zien dat Qmusic met een gemiddeld marktaandeel van 16,6% ook marktleider genoemd mag worden. Bron: NLO/GfK.

Het Geluid is terug


Het openen van een pak hagelslag, het verstellen van een wereldstekker of het vastklikken van het lipje van een fotolijstje? De spanning stijgt ieder uur bij Qmusic want vanaf komende maandag start het leukste en spannendste spel: Het Geluid!

Het concept is simpel 

Luisteraars horen de hele dag een alledaags geluid en mogen raden wat het is. Komen ze op de radio en hebben ze het geluid fout? Dan wordt het prijzengeld met 100 euro aangevuld. Wordt het antwoord goed geraden dan gaat hij/zij ervandoor met al het geld dat Het Geluid op dat moment waard is. De radiozender startte vrij snel na de oprichting in 2005 met het spel, waarbij inmiddels al meer dan een miljoen euro aan prijzengeld is uitgekeerd.

Luisteraars maken extra kans met de SuperRonde 

In de ochtendochtendshow wordt om 07.30 uur de 'SuperRonde' gespeeld. Hierbij wordt de kans een stukje groter dat de luisteraar het juiste antwoord kan geven op de radio. Er worden drie luisteraars geselecteerd die hun antwoord mogen geven op de radio. Om de beurt mogen ze het geluid raden. Heeft de eerste het niet goed? Dan gaat de beurt naar de tweede, enzovoort.

Dit waren de meest lucratieve geluiden 

De alledaagse geluiden die de geheime jury van Het Geluid kiest hebben de winnaars bepaald geen windeieren gelegd. De geluiden die het meeste geld opleverden waren tot nu toe:

  1. Het verstellen van een wereldstekker - €100.000 (2019) 
  2. Vastklikken van het lipje van een fotolijstje - €63.700 (2017) 
  3. Telefoon in een beschermhoesje klikken - €63.500 (2011) 

Meld je aan via de 'aanmeldbutton' in de Qmusic-app 

Luisteraars kunnen meespelen door zich iedere dag rond 7 uur en 12 uur aan te melden via de Qmusic app. Zet je oren dus op scherp, want vanaf maandag stijgt de spanning ieder uur...