Nu we dit jaar gestrand zijn in de halve finale met Mia en Dion is de geruchtenmolen weer op volle toeren aan het draaien. Wie gaat ons volgend jaar in Zweden vertegenwoordigen? 

Als de vraag gesteld wordt aan Sander en Jordy Huisman van Kris Kross Amsterdam, zullen zij in ieder geval "volmondig ja" zeggen. De twee vertellen het ANP dat ze dat als een uitdaging zouden zien.

Uitdaging

"Ik denk dat het wel echt iets voor ons zou kunnen zijn", zegt Jordy, de jongste van de twee. "We kregen ten tijde van 'Hij Is Van Mij', dat we maakten met Maan, Tabitha en Bizzey, al best wel veel reacties van: dat zou echt perfect zijn voor het songfestival. Ik denk dat zoiets weer proberen te maken voor ons echt een uitdaging is."

Dat het dj-trio vaak werkt met al bestaande tracks waar ze hun eigen draai aan geven, en songfestivalliedjes altijd origineel moeten zijn, is geen probleem, zeggen de twee. "We kunnen heel goed originals maken ook. Dus als de vraag komt: willen jullie het songfestival doen, dan zeggen we volmondig ja", aldus Jordy. "Maar dan willen we wel de vrijheid hebben om met elke artiest in Nederland te werken. Want het is wel een risicootje, want als je op je bek gaat, dan ben je de loser van Nederland."

Davina Michelle

Met wie ze de track willen maken, weten ze eigenlijk ook al. "Wij met Davina Michelle. Dan winnen we ‘m", zegt Sander. Wel vinden de broers dat Kris Kross gevraagd moet worden, ze gaan zich niet zelf aanmelden. "Als we onszelf aanmelden zijn we gegeneerd, maar als ze ons vragen zijn we gecharmeerd. En dan gaan we ons uiterste best doen."

Als er een nationale voorronde komt, is dat geen probleem voor Kris Kross. "Ja, daar doen we dan ook aan mee. Als je een hit hebt, dan pak je die voorronde ook", zegt Sander. Jordy is ondertussen al een stap verder. "Ik ben al helemaal aan het denken over hoe het er dan uit moet komen te zien met licht. En hoe we het liedje positioneren. Het marketingstuk vinden wij ook altijd heel leuk om te doen. Een goed liedje op zichzelf is vaak niet genoeg."

Of ze volgend jaar ook daadwerkelijk richting het land van ABBA gaan moeten we nog even afwachten...