Begin dit jaar kwam Miley Cyrus met goed nieuws voor haar fans! Op 10 maart komt namelijk haar nieuwe album Endless Summer Vacation uit. En het eerste voorproefje van dit album doet het gelijk goed in de Top 40. Haar track 'Flowers' stormt deze week door naar de nummer één positie en weet hiermee Claude tot een stoppen te brengen.

Eerdere Top 40-hits

In 2013 maakte we kennis met Miley Cyrus in Nederland, met een nummer wat direct veel aandacht trok. In de videoclip zie je Miley Cyrus namelijk naakt rondslingeren op een sloopkogel. De Top 40 maakte kennis met Miley Cyrus en 'Wrecking Ball'. In 2018 maakte de Amerikaanse zangeres haar grootste Top 40-hit tot nu toe, samen met Mark Ronson. 'Nothing Breaks Like A Heart' wist het te schoppen tot de vierde plaats.

'Flowers'

Maar vorige week werd het record al direct geëvenaard. Ex-Alarmschijf 'Flowers' kwam binnen op plek 4, net voor het erepodium in de Top 40. En in de tweede week is het direct raak voor Miley, ze pakt met 'Flowers' haar eerste nummer 1 hit ooit in de Nederlandse Top 40.


Bijzonder verhaal...

Het is echter niet zomaar een hit. Direct na het uitbrengen van de track valt mensen van alles op aan de track en bijbehorende videoclip. Zo lijkt het namelijk wel een tegenantwoord op Bruno Mars' 'When I Was Your Man'.

De lyrics van
Bruno Mars - 'When I Was Your Man'                                                            
De lyrics van
Miley Cyrus - 'Flowers'
That I should have bought you flowers I can buy myself flowers
And held your hand And I can hold my own hand
Should have gave you all my hours Talk to myself for hours
Take you to every party 'cause all you wanted to do was dance I can take myself dancing


@jarredjermaine Did you know Miley Cyrus “Flowers” was a response to Bruno Mars “When I Was Your Man”? “I shouldv’e bought you flowers / I can by myself flowers” etc #mileycyrus #flowers #brunomars #callandresponse #lyric #lyrics #similar #similarity #pop #popmusic #music ♬ Flowers - Miley Cyrus


En wat blijkt, de ex van Miley Cyrus, Liam Hemsworth, heeft dit nummer opgedragen aan haar tijdens hun bruiloft. Duidelijk mag zijn dat dit geen liefdestrack is, maar een tegenantwoord is tegenover de knipperlichtrelatie die Miley had met Liam. Duidelijk mag ook zijn dat ze definitief niet meer samen komen. 

Maar ook is dit nummer uitgebracht op de dag dat Liam Hemsworth jarig is, 13 januari 2023. Verder zou de videoclip opgenomen zijn op de plek waar Liam zou vreemdgegaan zijn en draagt ze het pak wat op hij tijdens de bruiloft aanhad. Kan geen toeval zijn toch?


Foto: YouTube / Miley Cyrus