Veel gestelde vragen over het grootste geheim van het jaar!

V: Wanneer hoor ik Het Geluid?
A: Je hoort Het Geluid 2x per uur op Qmusic en het is altijd terug te beluisteren via Qmusic.nl en in de Qmusic app. We spelen Het Geluid elke werkdag, ieder uur (xx:30); van maandag t/m vrijdag iedere dag tussen 07:00 en 19:00 uur, met elke ochtend om 07:30 uur de 3 Op Een Rij. 

V: Hoe doe ik mee met Het Geluid? 
A: Iedere dag is er 2x een Aanmeldmoment (rond 07:00 en 12:00 uur). Je hebt dan een paar minuten de tijd om in de Qmusic app via de 'meld aan' knop te zorgen dat je die dag meespeelt met Het Geluid. 1x aanmelden per dag is voldoende, je staat dan voor de hele dag geregistreerd. Let op: aanmelden gaat dus per dag. Deelname en het downloaden van de Qmusic app is gratis. Als Het Geluid geraden is, kan er mogelijk een nieuwe opgave komen. Let op: Luister Qmusic om te horen wanneer het Aanmeldmoment precies start. De dj geeft het startsein en pas dan verschijnt de aanmeldknop in de Qmusic app.

V: Hoe oud moet ik zijn om mee te doen met Het Geluid? 
A: Je moet 18 jaar of ouder zijn om mee te kunnen doen met Het Geluid.

V: Kan ik ook vanuit het buitenland meedoen? 
A: Ja, met de Qmusic app kun je ook vanuit het buitenland je aanmelden voor Het Geluid. Let op: je dient wel in Nederland woonachtig te zijn om mee te mogen spelen (zie actievoorwaarden).

V: Hoe werkt de SuperRonde? 
A: Iedere ochtend om 07:30 uur spelen de SuperRonde. Dan krijgen drie kandidaten achter elkaar de kans om Het Geluid te raden. Mocht het niet geraden worden, dan is de waarde van Het Geluid wel lekker snel gestegen en kun jij weer drie antwoorden van je eigen lijstje afstrepen. 

V: Waarom word ik niet gebeld? 
A: Het liefst zouden we iedereen terugbellen die zich heeft opgegeven voor Het Geluid, maar dat is helaas niet mogelijk. We spelen Het Geluid van maandag t/m vrijdag van 07:00 tot 19:00 uur (met iedere dag 2x een Aanmeldmoment) en alleen dan wordt er elk uur één iemand teruggebeld die een gokje mag doen op de radio. De kandidaten worden geheel willekeurig geselecteerd, dus het is een kwestie van geluk of je wordt teruggebeld. 

V: Moet ik me elke aanmeldronde opnieuw aanmelden? 
A: Je hoeft je iedere dag maar één keer aan te melden om kans te maken om teruggebeld te worden voor Het Geluid. Let op: je moet je dus wel iedere dag opnieuw aanmelden tijdens één van de 2 aanmeldmomenten. Die zijn er iedere werkdag rond 07:00 en om 12:00 uur. 

V: Moet ik me elke dag opnieuw aanmelden voor Het Geluid?
A: Ja, tijdens deze editie van Het Geluid moet je je iedere dag opnieuw aanmelden. Twee keer per dag is er die mogelijkheden d.m.v. het Aanmeldmoment. 

V: Kan ik ook bellen voor Het Geluid? 
A: Nee, meedoen met Het Geluid kan alleen via de Qmusic app via de 'meld aan' knop. Als je geselecteerd wordt om mee te spelen, dan belt Qmusic jou. Zorg dus dat je telefoonnummer goed ingevuld staat in je Q-memberprofiel.

V: Waar kan ik de foute antwoorden vinden?
A: Op de actiepagina van Het Geluid op Qmusic.nl en in de Qmusic app kun je onderaan de pagina alle foute antwoorden terugvinden.

V: Moet ik ook het antwoord voor Het Geluid sturen naar Qmusic? 
A: Nee, wij willen het antwoord dat je gaat geven op de radio niet van tevoren weten, want dan zou de schijn kunnen ontstaan dat wij kandidaten selecteren op basis van het antwoord dat ze gaan geven. De selectie voor Het Geluid is geheel willekeurig, dus het volstaat om je enkel aan te melden via de 'meld aan' knop in de Qmusic app. Zorg wel dat je gegevens goed ingevuld staan, zoals je naam en je telefoonnummer.

V: Wat is de speciale SuperRonde? 
A: In de ochtendshow bij Mattie & Marieke (en tijdens hun vakantie bij Kai) wordt iedere ochtend om 07:30 uur de SuperRonde gespeeld. Tijdens die speelronde krijgen drie kandidaten achter elkaar de kans om Het Geluid te raden. Bij elk fout antwoord komt er, zoals bij iedere spelronde zonder juiste oplossing, 100 euro bij.

V: Wat is de waarde van Het Geluid?
A: Het Geluid start met een waarde van €2.500,-. Het Geluid wordt ieder uur dat het niet geraden is €100,- meer waard. Dat geldt ook voor foute antwoorden die gegeven worden tijdens de SuperRonde. 

V: Hoe wordt bepaald wie er wordt teruggebeld? 
A: Iedere dag wordt er per spelronde willekeurig één iemand teruggebeld uit de aanmeldingen van die dag. 

V: Kan ik mijn antwoord ook per mail of via Twitter, Instagram of Facebook doorsturen? 
A: Nee. Deelname is alleen mogelijk via de 'meld aan' knop in de Qmusic app. Let op: dit is enkel aanmelden met de gegevens zoals ze in je profiel staan. Je hoeft hier dus niet het antwoord achter te laten. Sterker nog, wij willen niet weten wat je gaat antwoorden totdat je op de radio komt.

V: Ik heb geen mobiele telefoon, hoe kan ik dan meedoen met Het Geluid? 
A: Deelname voor Het Geluid kan echt alleen via de Qmusic app, beschikbaar voor iOS en Android. Misschien kun je -met toestemming- de mobiele telefoon van iemand anders gebruiken. Die persoon moet dan ook aan de lijn kunnen komen op het moment dat er gebeld wordt.

V: Het is 07:00 uur geweest of het is 12:00 uur geweest en ik zie geen knop om me aan te melden, hoe komt dat?
A: Het Aanmeldmoment is twee keer per dag en is er rond 07:00 en 12:00 uur. Luister naar Qmusic om te horen wanneer het Aanmeldmoment exact start. De dj's geven daarvoor op de radio het startsein. Je hebt vervolgens drie minuten de tijd om je aan te melden.

V: Ik luister via de Qmusic app of via de site en dan is het Aanmeldmoment al eerder begonnen, hoe kan dat?
A: Als je online luistert, dan bouwt je telefoon of computer een zogeheten buffer op. Niets is vervelender dan een stream die hapert, dus een buffer is fijn mocht de verbinding wegvallen of minder worden. Dat betekent echter dat de stream altijd een paar seconden achterloopt op het signaal dat je via FM, kabel of DAB+ ontvangt. Dit varieert per apparaat en verschilt tussen de 10 en 30 seconden. Voor het Aanmeldmoment is daar rekening mee gehouden, want die duurt drie minuten. Dus ook als je online luistert, heb je nog voldoende tijd om je aan te melden in de Qmusic app.

V: Weten de dj's wat Het Geluid is? 
A: Nee, de Qmusic-dj's weten niet wat Het Geluid is. Dus ook voor hen is het ook het ieder uur spannend of Het Geluid geraden wordt.

V: Wanneer worden er hints gegevens voor Het Geluid? 
A: De Jury van Het Geluid bepaalt of en wanneer er hints worden gegeven voor Het Geluid. De Jury houdt haar lippen stijf op elkaar en wil daar nog niets over kwijt. Mocht het zover komen, dan hoor je dat natuurlijk als eerste op Qmusic of via de social media kanalen van @QmusicNL.

V: Wie is de Jury van Het Geluid? 
A: De Jury van Het Geluid bestaat uit een vijfkoppige jury (waar geen dj's inzitten). De juryleden zijn de enigen die weten wat Het Geluid is en ze blijven te allen tijde anoniem.

V: Hoe weet een dj of het antwoord goed of fout is? 
A: De Jury luistert vanuit een andere ruimte mee naar het antwoord dat op de radio gegeven wordt en fluistert in het oor van de dj in of het gegeven antwoord juist is of niet. Meer informatie laat De Jury van Het Geluid nooit los.

V: Stel dat ik win, moet ik dan nog kansspelbelasting betalen over het gewonnen geldbedrag? 
A: Ja. De wettelijk bepaalde kansspelbelasting wordt betaald door de winnaar van Het Geluid en wordt automatisch door Qmusic ingehouden en afgedragen aan de Belastingdienst.

Terug naar Het Geluid