Heb je alle kerstfilms uitgespeeld? Dan hebben wij nog iets anders leuks om te kijken tijdens de feestdagen! Schenk een mok chocolademelk in, pak een dekentje erbij en kijk de documentairereeks ‘Het verhaal van The Streamers’.

'Het verhaal van The Streamers’

'Het verhaal van The Streamers’ neemt je mee in het ontstaan van de grootste gelegenheidsband van Nederland tijdens de lockdown. Je krijgt nooit eerder vertoonde beelden te zien tijdens de reis langs Carré, Paleis Noordeinde, De Kuip en de Efteling. Alle bandleden vertellen hun verhaal. De documentairereeks van 11 afleveringen is te streamen op AD Play. “We zijn tijdens onze hoogte- en dieptepunten gevolgd en we vinden het heel leuk dat het resultaat daarvan nu te zien is. Ik ga het zelf ook maar eens allemaal rustig terugkijken!” aldus Frank Lammers (manager van The Streamers).


Kijk nu

In de eerste aflevering van de docu krijg je te zien hoe het idee van The Streamers is ontstaan bij Guus Meeuwis. In coronatijd zaten heel veel Nederlandse artiesten thuis en na het succes van een stream van een ander concert, dacht Guus: dit moeten we vaker doen. Dus bracht hij de bandleden bij elkaar en vanaf dat moment wordt de groep artiesten gevolgd. In de volgende afleveringen wordt de gelegenheidsformatie gevolgd tijdens hun concerten in Carré, bij Koning Willem-Alexander op Koningsdag, en in de Kuip en de Efteling. Uiteindelijk zijn de coronamaatregelen voorbij en sluit de documentairereeks af met het concert van the Streamers in het Olympisch Stadion. De docuserie staat nú online en kijk je hier.

Beeld: Brunpress