of
Liveblogheaders dag6
  • Samen met ALDI


Liveblog Q-escape room dag 6

De Q-dj's zitten nu bijna een week opgesloten in de Q-escape room!Lukt het Mattie, Marieke, Domien en Bram vandaag om de muzikale code te kraken en zichzelf te bevrijden?

Dit was dag 6 in de Q-escape room


Ze verzamelen steeds meer ballen

Bij elk goed antwoord op de vraag wordt er een bal uit de boom gehaald. De boom wordt steeds leger en leger.

De veertiende ontsnappoging

Door de Pressure Room verviel de ontsnappoging van 12:15 uur, dus ze geven voor de tweede keer vandaag hun antwoorden door.

Mattie: The Kid LAROI & Justin Bieber - 'Stay' 
Marieke: Cher - 'If I Could Turn Back Time' 
Domien: Veldhuis & Kemper: 'Ik Wou Dat Ik Jou Was'
Bram: Robbie Williams - 'Rock DJ'

Ze blijven steken op 3 antwoorden goed.

Ballen uit de boom

De antwoorden op de vragen van het scherm zijn cijfers. De dj's besluiten de nummers op te schrijven en ook de cijferballen in de boom worden eruit gehaald. 

De lamp gaat weer aan

Uit de black light hiërogliefen puzzel komen de tekens 'drankendrugs'. Oftewel drank en drugs. Zodra Marieke dit hardop zegt, gaat de lamp in de Q-escape room weer aan. 

Op het tv-scherm in de ruimte komt een foto te voorschijn met daarop de vraag 'Hoe oud was Jackson Pollock toen hij stierf?'

De lampen gaan uit in de Q-escape room

Opeens is het donker in de ruimte en Domien besluit met zijn blacklight lampje rond te lopen door de escape room. Op het kunstwerk met de hiërogliefen zijn er dunne lijntjes te zien rond figuurtjes. 

Op zoek naar wereldrecordhouders

Mattie, Domien en Bram denken verder over de boodschap op het witte papiertje en komen zo bij wereldrecordhouders Eminem en Robbie Williams uit.

Black light toont tekst op wit papier

Met behulp van de black light zaklamp wordt de onzichtbare tekst op het witte briefje leesbaar. Er staat 'Ik ben wereldrecordhouder'.

Domien weet Brit Awards open te maken

Eigenwijs als 'ie is, probeert Domien toch de houten Brit Award te openen en het lukt hem! Hij haalt er een zaklampje uit en het blijkt bluelight te zijn. Ze willen het lampje gebruiken op het witte papiertje die Bram eerder heeft gekregen.

Er komt een Brit Award uit de engel

Na flink rammen lijkt er een houten Brit Award uit de engel te komen. Is het een pion? Is het nodig voor een spel? De dj's weten het nog niet...

De engel krijgt rake klappen

Met een hamer en beitel gaat Domien aan de slag bij de engel. Na wat lichte klapjes met beitel, besluit hij dat het zónder beitel misschien beter gaat. 

Bram is Domien flink aan het jennen, dus Domien legt zijn gereedschap neer. Bram pakt het verder op en weet de onderkant los te krijgen van het beeld.

Wiskunde formule opgelost

Een luisteraar legt Marieke uit hoe de formule opgelost wordt en denkt dat de uitkomst van de formule 'LOVE' is. De begin tonen van 'All You Need Is Love' klinken door de Q-escape room en de spotlight gaat aan boven de engel.