of
Thumb3
  • Samen met ALDI


Liveblog Q-escape room dag 1

Vandaag betreden de Q-dj's voor het eerst de Q-escape room 2021. Lees onderaan deze pagina in de liveblog over álles wat er gebeurt in de Q-escape room!

Bekijk de Q-escape room op je tv

Wil jij alles volgen op je tv? We hebben de stappen onder elkaar gezet zodat jij vanaf de bank mee kan kijken. Klik hier om er achter te komen hoe je dat voor elkaar krijgt. 

Dit was dag 1 van de Q-escape room 2021Het puzzelen zit er op voor vandaag

De dj's zijn klaar met puzzelen voor vandaag. Ze praten tot 20:00 uur na over de eerste dag in de Q-escape room!

Luisteraar Kimberley helpt de dj's weer verder

De foto's van de Spoorstraat, een markt aan de kade en een kerktoren horen volgens Kimberley bij Den Helder. Domien zoekt nog een extra foto en is overtuigd. Er zijn nu drie punaises op de kaart geprikt.

Luisteraar Tom helpt dj's met volgende locatie

Luisteraar Tom geeft de DJ's de oplossing voor de plaats met nummer 5. Met een beetje Google-werk komt daar Willemstad, Noord-Brabant uit en dus zet Bram de tweede punaise neer op de plek in Noord-Brabant.

Een foto locatie gevonden

Marieke blijft flink door trappen op de hometrainer en er verschijnen vijf verschillende zwart-wit foto's. Bij foto 3 denken de dj's dat de locatie Raalte is. Op de oude Nederlandse kaart wordt de eerste punaise geprikt op de plek in Overijssel. Van de andere vijf foto's tasten ze nog in het duister.

Door te fietsen verdwijnt de ruis op het scherm

Mattie zit op de hometrainer en begint met fietsen om te kijken of er iets gebeurt.


Er begint een oude film te lopen en op het beeld is een oude foto te zien. Het is een zwart-wit foto waar mensen "in een vierkante cirkel staan," beschrijft Mattie."

Het tv-scherm vertoont een ruis

Marieke probeert de ruis te scannen als QR-code, maar daar gebeurt vrij weinig. Mattie ziet een verband met de fiets voor de DJ-meubel. 

De eerste ontsnappoging

De dj's hebben voor het eerst de mogelijkheid om de muzikale code te kraken. Alle vier geven ze een track door aan de Puzzel Master.
Mattie: Ed Sheeran - 'Shivers'
Marieke: Tom Grennan - 'A Little Bit Of Love'
Domien: Coldplay & BTS - 'My Universe'
Bram: Bruno Mars - 'Treasure'

Helaas zijn er 0 antwoorden goed. Morgen om 08:15 uur is de volgende ontsnappoging.

De photobooth is ook ontdekt door de dj's

Poseren kunnen ze wel hè?!

Together but apart

Domien heeft in de koffer een lijstje meegenomen van zijn wederhelft Anton. Natúúrlijk krijgt dit lijstje een prominente plek! 

Domien doopt muur om tot kladblok

Nu ze de muzikale code voor het eerst gehoord hebben kan het gissen beginnen! Domien besluit om op de muren de namen van de dj's op te schrijven, zodat daarachter de track opties geschreven kunnen worden.

Mattie vindt een plakboek

In het gevonden plakboek ziet hij tickets voor een bepaalde band, een bladzijde uit een paspoort en leest een stukje voor. Hij denkt dat het een plakboek is van meerdere mensen.