of
Thumb dag 2
  • Samen met ALDI


Liveblog Q-escape room dag 2

Het is dag 2 in de Q-escape room! Mattie, Marieke, Domien en Bram hebben de eerste puzzeldag erop zitten en kunnen ook vandaag jouw hulp weer goed gebruiken om de muzikale code te kraken.


Dit was dag 2 in de Q-escape room 2021


Wil jij alles volgen op je tv? We hebben de stappen onder elkaar gezet zodat jij vanaf de bank mee kan kijken. Klik hier om er achter te komen hoe je dat voor elkaar krijgt. 

De tweede puzzeldag bespreken

Mattie, Marieke, Domien en Bram bespreken nog even deze tweede puzzeldag. Mattie heeft in ieder geval de meest comfortabele plek in de Q-escape room geclaimed. ;-)

Op de valreep denken de dj's bij een track te komen

Ze denken dat alle omcirkelde icoontjes op het schilderij leiden naar voorwerpen uit 'Ik Wou Dat Ik Jou Was' van Veldhuis & Kemper. 

'Niet het kussen maar het matras was'

'Ik niet de regen maar de drup was'

Luisteraars geven coördinaten voor een schilderij

Na heel wat belletjes blijken luisteraars coördinaten te hebben. Bram besluit alle coördinaten te omcirkelen op een van de schilderijen in de Q-escape room.

Dj's bellen met het 06-nummer

Het 06-nummer dat uit de rode envelop kwam blijkt het telefoonnummer van Hennie te zijn. Bij Mattie & Marieke gaat een lampje branden, want zij bellen vaker met haar. Hennie heeft een hint voor de dj's: Bel vaste luisteraars Linda en Rick.

Deze luisteraars geven vervolgens weer andere namen door en dus gaan Mattie, Marieke en Bram snel iedereen bellen.

Marieke heeft haar kunstwerk af

Zoek de verschillen!

Een rode envelop gevonden bij het DUO-gebouw in Groningen

Luisteraar Willem woont om de hoek van het DUO-gebouw in Groningen en is er even naar toe gelopen. Hij belt met de Q-studio omdat hij bij het gebouw een rode envelop heeft gevonden.

In de envelop zit een A4'tje met een telefoonnummer. Marieke heeft het nummer genoteerd!

De vierde ontsnappoging

Tijd voor de vierde ontsnappoging om de Q-escape room te verlaten en de muzikale code te kraken. Alle vier geven ze een track door aan de Puzzel Master.

Mattie: Álvaro Soler - 'El Mismo Sol'
Marieke: Kensington- 'Streets'
Domien: Racoon - 'Oceaan'
Bram: The Weeknd - 'In Your Eyes'

Ondanks het vertrouwen in Racoon met 'Oceaan' bij Domien, blijven ze weer steken op 0 antwoorden goed.

Domien denkt te weten wat zijn muzikale code is

Domien lijkt een doorbraak te zien:

  • De geurenpuzzel had als oplossing 'Petrus'. 
  • Met deze code opende hij de cryptex. In deze crypex zat een kassabonnetje van wasserij 'de Wasbeer'. Wasbeer in het Engels is Racoon. 
  • Toen het T-shirt (met jaartallen en locaties van The Passion) werd afgegeven in de Q-escape room bleek het waslabel een rebus te zijn met als oplossing 'teheetgewassennl'.
  • Dit is een site waarop een 3D-printer het DUO gebouw in Groningen print.
  • In 2014 werd The Passion in Groningen opgenomen en zong Petrus 'Oceaan' van Racoon.

Maar gaat dit ook het goede antwoord voor hem zijn? Straks om 17:15 uur komen we erachter!

3D-printer print het DUO-gebouw

Luisteraar Anouk belt en vertelt dat ze hier om de hoek woont. Ze herkende het gebouw wat nu geprint wordt door de 3D-printer. Het is het DUO-gebouw in Groningen.

Rebus uitkomst leidt naar website

De rebus heeft als oplossing 'teheetgewassennl'. Het blijkt een website: www.teheetgewassen.nl Op de site loopt een livestream van iets dat wordt ge-3D print. Maar wat? En hoe lang duurt het?

Marieke vindt een belangrijk voorwerp

Marieke vindt een kunstvoorwerp dat met de was-hint te maken heeft: een miniatuur-wasmachine waar een grote wolk sop uitkomt. Daarin blijkt de uitleg van de rebus te zitten.