of
Liveblogheaders dag3
  • Samen met ALDI


Liveblog Q-escape room dag 3

Dag 3 in de Q-escape room is aangebroken!Lukt het Mattie, Marieke, Domien en Bram vandaag om de muzikale code te kraken en zichzelf te bevrijden?

Dit was dag 3 van de Q-escape roomMorgen misschien een kerstdiner

Marieke gooit een leuk idee op: Een heus kerstdiner met z'n allen in de Q-escape room. Morgen maar even checken of dat gaat lukken.

Het puzzelen zit erop voor vandaag

De avond is gevallen in de Q-escape room en de klok heeft 19:00 uur geslagen. Dat betekent dat de Q-escapers niet meer mogen puzzelen.

Tot 20:00 uur praten Mattie, Marieke, Domien en Bram nog even na op Q over weer een enerverende puzzeldag. 

Opnieuw een tijdelijke expositie

De tijdelijke expositie is weer geopend. Eerder was de tijdelijke expositie voor Bram, maar deze keer is 'ie voor Marieke. 

Voor haar staat er zeeslag klaar. Wat heeft dit spel met Mariekes muzikale code te maken?

Dj's koppelen videoclips aan juiste artiest

Mattie en Marieke besluiten om alle foto's uit te leggen. Domien ziet dat het screenshots zijn uit allerlei videoclips. De dj's besluiten de videoclip shots te linken aan de foto's van artiesten in de kantine. Stap voor stap leggen ze de linkjes tussen de artiestfoto en videoclip shot.

Ronald komt de kist brengen

All the way from Arnhem! Ronald meldt zich met de gevonden kist. De kist lijkt gevuld te zijn met grote foto's met klittenband aan de zijkant. 

Ontsnappoging verspeelt in the Pressure Room

Helaas! Bram weet geen rode bal te vangen en dus is er géén ontsnappoging om 17:15 uur. De eerstvolgende ontsnappoging is morgenochtend om 08:15 uur.

Bram betreedt the Pressure Room

De Puzzel Master legt uit hoe the Pressure Room in zijn werk gaat. Er zijn 147 witte ballen en drie rode ballen verzameld. Zodra Bram in het rode vak gaat staan, kan het luik met ballen elk willekeurig moment openen. Aan Bram de opdracht om in één keer een rode bal te vangen, zonder dat deze eerst de grond raakt.

De Puzzel Master introduceert the Pressure Room

De Puzzel Master grijpt in met heftige muziek. Er wordt een nieuwe kamer geïntroduceerd: the Pressure Room. In korte tijd moeten ze een puzzel oplossen. Lukt ze dat, dan is er niets aan de hand. Maar lukt het niet, dan vervalt het volgende ontsnappoging. Bram moet zometeen the Pressure Room betreden...

De schaal met bruin fruit is gearriveerd

Het is ook vrijdagmiddag voor de Q-escapers hè.

De Top 40 live vanuit de Q-escape room

Domien laat je, tussen het puzzelen door, weer de populairste 40 hits uit Nederland horen!

Ronald komt naar Qmusic met gevonden kist

Luisteraar Lisette belt vanaf de parkeerplaats van het Gelredome en geeft aan dat ze niet alleen is. Ze vinden een houten doos, met slot. 

Bram denkt dat ze de kist moeten openen met de sleutel die aan een gouden lint in de escape room ligt. Gelukkig biedt luisteraar Ronald (die ook op locatie is) aan om naar Qmusic te rijden om de kist af te geven.