of
Dag5einde
  • Samen met ALDI


Liveblog Q-escape room dag 5

Dag 5 in de Q-escape room is aangebroken! Lukt het Mattie, Marieke, Domien en Bram vandaag om de muzikale code te kraken en zichzelf te bevrijden?

Check hier de samenvatting van dag 5!


Tips komen binnen via Mariekes Instagram DM

Marieke krijgt de steden Nairobi en Rio de Janeiro door in haar Instagram DM en bij Domien begint er een lampje te branden. Hij vraagt of er nog meer steden bekend zijn want dit zouden zo maar eens de namen van personages uit La Casa De Papel zijn, een Spaanstalige serie. Ze gaan morgen verder op de Spaanse trein, want het puzzelen zit erop voor vandaag.

Hulp bij blokkenpuzel

Marieke schakelt hulp in via haar Instagramvolgers om de blokkenpuzzel op te lossen, want ze komt er niet uit.

Bram haalt het volgende pakketje uit de vending machine

Hij besluit met een euromunt het volgende pakketje uit de vending machine vrij te spelen. 

In het pakketje zit een wit papiertje waar op het eerste oog niets op staat. Als Mattie besluit het papiertje tegen de flitser van de photobooth te houden, lijken de dj's iets te zien. Ze gaan kijken of ze het papiertje kunnen ontrafelen.

Marieke bijt zich vast in de blokkenpuzzel

Terwijl Bram in opperste concentratie de laatste blokken uit de grijpmachine probeert te halen, probeert Marieke de blokkenpuzzel op te lossen. 

Bram geeft niet op bij de grijpmachine

Er liggen nog maar een paar blokken in de grijpmachine, dus dat maakt het spel niet echt makkelijker. Opperste concentratie en gaaaan!

De twaalfde ontsnappoging

Marieke wist in de Pressure Room de ontsnappoging van 17:15 uur te behouden. Voor de derde keer vandaag geven ze hun tracks door aan de Puzzel Master.

Mattie: The Kid LAROI & Justin Bieber - 'Stay'
Marieke: Adele - 'Hometown Glory'
Domien: Veldhuis & Kemper - 'Ik Wou Dat Ik Jou Was'
Bram: Willy William - 'Ego'

Ze hebben 2 tracks goed van de muzikale code. Morgen om 08:15 uur hebben Mattie, Marieke, Domien en Bram weer een nieuwe ontsnappoging. 

Lekker bezig Marieke!

Marieke weet meteen een kubus uit de grijpmachine te halen! Alle kubussen lijken foto's van Aziatische plekken te bevatten, maar wat dit precies moet betekenen weten Marieke en Domien niet.

Marieke opent deur bij grijpmachine

De sleutel blijkt te passen in het slot bij de deur van de grijpmachine. De grijpmachine werkt alleen met euro's, waar Bram eerder al naar op zoek was voor de vending machine.

Er ligt een euro klaar, dus besluiten Marieke en Domien meteen te gaan grijpen.

Prijzen Schieten zit erop

De dj's hebben alle mogelijke bordjes om kunnen schieten (of met behulp van een bezemsteel ;-)). De enige bordjes die ze niet omver krijgen, zijn de bordjes met de letters E, G en O. Als Marieke dit hardop uitspreekt, gaat er een geluidje af en valt er een sleutel uit het plafond. Op welk slot past deze sleutel?

Marieke staat in de Pressure Room

Marieke heeft de opdracht gekregen om binnen 90 seconden 3 verschillen moet zoeken op verschillende schilderijen. Ze moet om het bord heen lopen om ze te vergelijken.

Maar ze flikt het! Marieke weet heel snel de verschillen te omcirkelen. De ontsnappoging om 17:15 uur gaat dus door!