Om adverteren op digitale kanalen breder in te zetten en samen op te trekken met moederbedrijf DPG Media, is Qmusic overgestapt naar het Triton platform.

De volgende stap in digitale audio

Met Triton zet Qmusic de volgende stap in de ontwikkeling op digitale audio. Rob Beijersbergen, Verkoopdirecteur Qmusic, laat weten: "De overstap naar Triton is de volgende stap in de ontwikkeling op digitale audio. Naast het digitale radio-aanbod gaan we in de loop van het tweede kwartaal ook podcast-kanalen aan de markt aanbieden. Bovendien hebben we nu voor heel DPG Media hetzelfde systeem. Dit heeft veel voordelen voor onze adverteerders."

De voordelen van Triton

Een belangrijk voordeel is dat Triton meer volgens de marktstandaard is dan voorganger Adswizz. Initieel start Qmusic met de digitale zenders waar men een zogenoemde preroll of midroll kan inkopen. Tevens kan de adverteerder op korte termijn naast Qmusic en de diverse Qmusic themakanalen dus ook inkopen op alle andere audio-kanalen van DPG Media. De volgende stap is een koppeling te maken met het datamanagement platform van Qmusic met dat van DPG Media.

Een specifieke doelgroep

Qmusic was in 2018 één van de pioniers in Nederland die startte met ‘programmatic buying'. Programmatic buying is een manier van advertenties uitserveren op digitale kanalen aan een specifieke doelgroep. Het is mogelijk reclamezendtijd in te kopen gericht op de online luisteraar van Qmusic. Iedereen die via een computer, tablet of mobiel naar een Qmusic programma luistert, kan individueel worden bereikt.

Digital inzetten voor jou campagne

Wil je aangesloten worden op de programmatic trading omgeving van Qmusic, neem dan contact op met gunar.miltenburg@Qmusic.nl. Wil je digital direct spot inzetten neem dan contact op met rosanne.brandjes@Qmusic.nl of stuur een aanvraag naar planning@Qmusic.nl.