Hieperdepiep, Youtube mag de kaarsjes uitblazen op de verjaardagstaart! Het is vandaag namelijk exact 10 jaar geleden dat de éérste video op het platform verscheen. Om die reden hoor je vandaag bij Niek de 10 meest bekeken videoclips OOIT op Youtube, we zetten ze voor je op een rijtje:


As we speak dik 825 miljoen views

Feitje: In de club waar de video zich afspeelt zijn ze blijkbaar niet vies van een beetje sluikreclame, zo komen de merken BMW, Swarovski en Crown Royal aardig vaak naar voren...


As we speak dik 826 miljoen views

Feitje: Het nummer is geboycot door de Zuid-Koreaanse omroep KBS... Niet om zijn controversiële video's, maar om het feit dat hij aan het begin van de video een verkeersbord omschopt. Deze misbruik van openbare eigendommen was reden genoeg voor de zender om 'Gentlemen' niet uit te zenden.


As we speak dik 833 miljoen views

Feitje: Van dit nummer is zowel een Spaanse als Engelse versie beschikbaar, maar het mag wel duidelijk zijn welke versie populairder is. De Spaanse 'Bailando' is namelijk acht keer zoveel bekeken als zijn Engelse vriendje.


As we speak dik 839 miljoen views

Feitje: Dit was de eerste video die door Sony in 3D werd uitgebracht en in verschillende talen werd opgenomen. De achterliggende gedachte van de video was dat de viewer mee op voetbalwereldreis werd genomen, die zou eindigen in Zuid-Afrika.


As we speak dik 850 miljoen views

Feitje: Hoewel het geweld in de clip natuurlijk geacteerd is, heeft acteur Dominic Monaghan tijdens de opnames wel échte verwondingen opgelopen. Hij moest tegen een spiegel slaan, waardoor hij zijn hand open haalde en hij kreeg een blessure aan zijn knie doordat hij moest vallen.


As we speak dik 856 miljoen views

Feitje: Deze videoclip werd op 8 maart 2011 gepubliceerd op Youtube en werd door LMFAO zelf geproduceerd in samenwerking met dancegroep Quest Crew.


As we speak dik 889 miljoen views

Feitje: De clip is in drie dagen opgenomen in de Los Angeles Arboretum And Botanic Garden. Katy heeft met veel exotische dieren mogen werken voor de video, maar het duidelijk een favoriet: "Suzy de olifant, want die bleef de hele tijd van alles eten."


As we speak dik 917 miljoen views

Feitje: Katy Perry werkte voor de video van 'Dark Horse' weer samen met Matthew Cullen, die ook verantwoordelijk is voor de clip van 'Californian Girls'. Een aantal mensen van de moslimgemeenschap klaagden omdat Katy in de video op een gegeven moment (1:15) een man "vermoord" die een ketting met het woord "Allah" draagt. Na een petitie die meer dan 65.000 keer is ondertekend werd de video aangepast.
As we speak dik 1,1 miljard views

Feitje: De clip van 'Baby' verscheen in 2010 en werd direct bekritiseerd als de moderne versie van de video van 'The Way You Make Me Feel' van Michael Jackson. Veel buiten scenes hebben namelijk wat weg van scenes uit de clip van Michael Jackson. Die van Justin is wel zo'n miljard keer meer bekeken uiteindelijk.


As we speak dik 2,3 miljard (!) views

Feitje: Sinds 20 september 2012 staat Gangnam Style in het Guinness Recordboek met de meeste 'likes' op YouTube ooit, daarnaast is het ook de meest bekeken videoclip! Deze videoclip werd niet alleen op Youtube goed ontvangen, want in 2012 won de video een MTV Europe Music Award voor beste videoclip.

Q-top 500 van de 10's

En weet je wat nou grappig is? Al deze videoclips zijn afkomstig uit de 10's. Dikke kans dat deze dan ook hoog zullen eindigen volgende week in de Q-top 500 van de 10's op Q-music, de beste muziek sinds 2010. Heb jij trouwens jouw favorieten al doorgegeven? Dat kan gewoon via deze link.