Vorige week zeiden we al dat het vaker voor komt dan je denkt: een artiest krijgt een liedje aangeboden, maar bedankt voor de eer. Vervolgens neemt een andere artiest het liedje op en het wordt een grote hit. Hier nog zes andere voorbeelden:

'Umbrella'

Britney Spears wilde hem niet; Rihanna wel
In 2007 probeerde Britney Spears na een aantal persoonlijke meltdowns een comeback te maken in de muziekwereld. Maar de gevallen popprinses en haar management wezen de track 'Umbrella' af toen ze hem aangeboden kregen van schrijver en producer The-Dream. Uiteindelijk kwam het liedje bij Rihanna terecht die er een nummer 1 hit van wist te maken en haar eigen carrière veilig stelde.

'Whataya Want From Me'

P!nk wilde hem niet; Adam Lambert wel
Adam Lambert's grootste hit tot nu toe is nog steeds 'Whataya Want From Me'. Toch had het niet veel gescheeld of het nummer had om P!nks vijfde album Funhouse gestaan. De zangeres schreef het nummer en nam het zelfs op in de studio, maar werd op het laatste moment toch van het album geschrapt. Uiteindelijk kwam het met succes terecht op het debuutalbum van de American Idol runner-up.

'Toxic'

Kylie Minogue wilde hem niet; Britney Spears wel
Het leverde Britney Spears haar eerste en tot nu toe enige prestigieuze Grammy Award op: 'Toxic'. Toch had deze hit voor Kylie Minogue kunnen zijn, had ze de ene dag geen "nee" gezegd. "Ik luisterde naar een fragment op het kantoor van de platenmaatschappij maar wees het af. Het is alsof de vis ontsnapte. Ik moet het gewoon accepteren", zei Kylie er later over in een interview.

'Disturbia'

Chris Brown wilde hem niet; Rihanna wel
Klappen was niet het enige dat Chris Brown uitdeelde aan zijn vriendin Rihanna. Maanden voor hij de popster in elkaar sloeg vlak voor de Grammy Awards 2009 gaf hij haar een liedje, waar RiRi een grote hit van wist te maken. Chris schreef 'Disturbia' voor de deluxe versie van zijn Exclusive album, maar koos toch voor een andere song. Rihanna kreeg de track cadeau en scoorde er een nummer 1 hit mee.

'Rock Your Body'

Michael Jackson wilde hem niet; Justin Timberlake wel
Michael Jacksons laatste album Invincible wist niet de gigantische hits voort te brengen zoals in zijn gloriedagen. Wellicht had het te maken met de keuze van de albumtracks. Veel van de songs die Michael afwees kwamen terecht op Justified, het eerste solo-album van Justin Timberlake. Zo koos Michael bijvoorbeeld voor 'You Rock My World', terwijl Justin met 'Rock Your Body' een enorme wereldhit scoorde.

'Let's Get Loud'

Gloria Estefan wilde hem niet; Jennifer Lopez wel
Latin-ster Gloria Estefan schreef in de jaren negentig het liedje 'Let's Get Loud' voor zichzelf, maar concludeerde uiteindelijk dat de toen nog redelijk onbekende Jennifer Lopez er meer mee zou kunnen. En dat kon ze! Het nummer kwam op haar debuutalbum On The 6 en wordt nog steeds geen als één van haar meest kenmerkende songs.

Deel 1 nog niet gelezen? Daar ontdek je dat Lady Gaga 'Telephone' in eerste instantie niet voor zichzelf schreef en wie de (uiteindelijke) doorbraaksingle van Britney Spears afwees.