In een wereld waar meer en meer muziek gestreamd wordt in plaatst van gekocht, was Apple's muziekplatform iTunes opvallend afwezig. Maar daar komt vanaf vandaag verandering in!

Want naast Spotify, Deezer en Tidal krijgen we binnenkort ook met Apple Music te maken. Het Amerikaanse computerbedrijf kondigde de nieuwe muziekstreamingdienst vanavond aan tijdens een presentatie in San Francisco.

Waar je voorheen nog nummers een voor een moest aanschaffen, kan je vanaf 30 juni de hele muziekcollectie van iTunes beluisteren voor 9,99 dollar per maand. De eerste drie maanden is er een gratis proefperiode.

Streamen, streamen, streamen...

De streamingdienst, die beschikbaar komt voor apparaten van Apple, Windows en Android, werd aangekondigd door Apple-baas Tim Cook. Hij kreeg hulp van muziekproducer Jimmy Iovine en rapper Drake.

Naast de miljoenen tracks kunnen gebruikers ook videoclips streamen en exclusieve content ontvangen van hun favoriete artiesten via het social netwerk Connect. Daarnaast lanceerde Apple de radiozender Beats 1, die live zal uitzenden vanuit studio's in Los Angeles, New York en Londen.

Het Zweedse bedrijf Spotify heeft qua muziekstreaming al een flinke voorsprong te pakken op de concurrentie. Onlangs stapte rapper Jay Z met zijn Tidal in de markt, al is de vraag voor hoelang. De tijd zal leren hoe Apple Music het er vanaf brengt.


Foto's: AFP