Elke week gaan ze fanatiek naar de wedstrijden en schreeuwen ze de longen uit hun lijf om ervoor te zorgen dat ze winnen. Maar het blijft bij deze artiesten niet bij een ticket kopen, ze willen méér doen voor hun favoriete sportteam. 

Zo zijn er veel artiesten die hun favoriete sportteam financieren. Van basketbal NBA-teams tot aan de lokale voetbalclub, wij hebben een aantal artiesten voor je op een rijtje gezet:

Justin Timberlake owned een deel van de Memphis Grizzlies

Hij staat niet alleen bij de zijlijn te juichen voor het basketbalteam van de Memphis Grizzlies, daarnaast beheert hij ook een stukje van het team. Doordat hij in 2012 aandelen heeft gekocht, is hij eerlijke eigenaar van een deel van het basketbalteam. 


JAY-Z en Beyoncé houden van NBA-teams

Amerika is basketbal. JAY-Z beheerde ooit 1,5% van de $530 miljoen waarde van een NBA-team, maar heeft het helaas moeten verkopen voor 1% (een fijne $350.000) van het totaal. Maar dan heb je zijn vrouw Beyoncé nog. Zij is op het moment aan het overwegen om aandelen te kopen van het basketbalteam The Houston Rockets. #relationshipgoals

?
Een bericht gedeeld door Beyoncé (@beyonce) op


Jan Smit helpt FC Volendam een handje

Naast dat hij de lokale voetbalclub van zijn woonplaats Volendam sponsort, is hij sinds 2013 ook bestuurslid van FC Volendam. Zijn stoel in het bestuur is bedoeld voor de algemene zaken, waaronder sponsoring, PR en communicatie. Waarom Jan Smit dit doet? "Dit is mijn club en daarom was dit eigenlijk ook een logische stap."


Louis Tomlinson koopt zijn thuisteam Doncaster Rovers

Met een crowdfunding campagne hoopt Louis 2 miljoen op te halen om zijn team naar de Premier League te kunnen brengen. Louis heeft zelf bij Doncaster Rovers gespeeld en wilt er nu voor zorgen dat zijn thuisteam de plek in de voetbalwereld krijgt die het verdient. 

Proud
Een bericht gedeeld door Louis Tomlinson (@louist91) op