Elke vrijdag hebben we een nieuwe artiest te gast in Stephan's Pianobar! Deze week kwam de Benson Boone langs, die onder anderen de ex Repeat of Niet hit ‘Ghost Town’ zong.

De 19 jarige Benson werd bekend via zijn TikTok account. Inmiddels heeft de Amerikaan al 2,2 miljoen volgers die over de hele wereld zijn grappige video’s bekijken. Zijn interesse in muziek ontstond pas twee jaar geleden, toen hij door een vriend gevraagd werd om in te vallen in een band. Hij had daarvoor nog nooit gezongen, maar het voelde alsof dit het ontbrekende puzzelstukje in zijn leven was. Sindsdien is hij helemaal gefocust op zingen en muziek maken.

American Idol

Dit jaar ruilde Benson zijn TikTok in voor de televisie en was hij te zien bij de audities van American Idol, waar hij ‘Punchline’ van Aidan Martin zong. De jury, die bestaat uit Lionel Richie, Luke Bryan en Katy Perry was laaiend enthousiast! De laatste noemde hem zelfs de potentiële winnaar van het programma. Maar een aantal weken na de audities besloot hij te stoppen met het programma: ‘Ik weet nog niet echt wie ik wil zijn als artiest en welke muziek mensen van me verwachten. Daarom heb ik besloten te stoppen om de tijd te nemen en denken wat het best voor mijzelf is.’

Niet onopgemerkt gebleven

Zijn auditie bleek niet onopgemerkt gebleven, want al snel nam Dan Reynolds, de zanger en frontman van Imagine Dragons, contact met hem op en tekende hij een contract bij zijn platenlabel: Night Street Records. Dan leert hem de kneepjes van het vak en samen schreven ze ook zijn eerste single ‘Ghost Town’. Hierin uit hij zichzelf in de tijd net nadat hij uit American Idol stapte. Z’n leven veranderde, hij verhuisde naar Las Vegas zonder familie en vrienden. Afgelopen week kwam hij glansrijk ‘Repeat Of Niet’ door en deze week komt de Top40 binnen op plaats 38! Naast deze track, zongen Stephan en Benson Boone ook een cover van ‘Stay With Me’.

Benson Boone - 'Ghost Town'


Benson Boone - 'Stay With Me' (Cover)