Het muziekmoment van het jaar is toch echt de Billboard Music Awards. Sinds 1990 worden de BBMA's jaarlijks in de maand december uitgereikt. Vanaf 2011 worden de BBMA's in mei gehouden. Dit jaar ook!

Wie de BBMA's naar huis mag nemen wordt anders bepaald dan bij andere award uitreikingen. Bij de BBMA's is dit aan de hand van album en download verkoop, streaming cijfers, opbrengsten van de tour en social engagement. Dit jaar worden de BBMA's op 21 mei uitgereikt in de T-Mobile Arena in Las Vegas.

We blikken graag terug naar de fantastische momenten tijdens de BBMA's:

10. Oud, maar goud

Céline Dion is natuurlijk een icoon van de muziekbusiness. Met haar wereldsucces 'My Heart Will Go On' heeft Céline een stempel achtergelaten. In 2016 trad Céline op met haar versie van 'The Show Must Go On' van Queen. Check it out!


9. Spektakel met P!nk

'Just Like Fire' is de soundtrack van de film Alice Through The Looking Glass. P!nk zette in 2016 het podium van de BBMA's het podium on fire!


8. Turn Up The Music!

Als iemand een feestje kan bouwen op de BBMA's, is het niemand minder dan Chris Brown. Show those moves!


7. Mini Justin Bieber doet 'Boyfriend' in 2012

Inmiddels vijf jaar geleden stond Justin Bieber met zijn 'Boyfriend' op het podium van de BBMA's. Hoe lief?!


6. The Princess of Pop in 2016

Als we iemand niet mogen overslaan bij de BBMA's, is dat wel Britney Spears. De prinses van de popwereld gaf vorig jaar een spetterende show!


5. Dance, dance, dance

Twee jaar later mocht Taylor Swift maar liefst 8 Billboard Music Awards mee naar huis nemen. Misschien wel te danken aan dit optreden? ;-)


4. Who run the world?

Who run the world? Girls! Who run the world? Beyoncé! In 2011 trad ze op met haar leger!


3. Terug in de tijd met Ed Sheeran

Ed Sheeran stond in 2015 met zijn gitaar op het podium van de BBMA's. Alleen met zijn gitaar, en dat hoor je vanzelf!


2. Bruno Mars steelt de show in 2013

Op zoek naar iemand die een perfect gechoreografeerde show neerzet, en ervoor zorgt dat het hele publiek swingt? Zoek niet verder!


1. Michael Jackson was erbij in 2014

Vijf jaar nadat Michael Jackson overleedt, treedt hij op een heel bijzondere wijze op bij de BBMA's. Beat it!


Dit is nog maar een voorproefje van wat we dit jaar kunnen verwachten. De volgende artiesten treden tijdens de BBMA's 2017 op: Bruno Mars, Camila Cabello, Celine Dion, Drake, Ed Sheeran, Imagine Dragons, John Legend, Lorde en Nicki Minaj!