Billie Eilish praat openhartig over haar leven met het syndroom van Gilles de la Tourette in gesprek met David Letterman. De 20-jarige zangeres vertelt open over de ziekte en hoe zij ermee omgaat.

Tics

Billie is op haar elfde gediagnosticeerd met de neurologische aandoening, die ze zelf als "erg vermoeiend" ervaart. Het tourettesyndroom kenmerkt zich door het maken van korte bewegingen of geluiden waar je geen controle over hebt. Bij Billie werden tics als met haar hoofd schudden, haar wenkbrauwen fronsen en haar armspieren aanspannen op haar elfde waargenomen. 

"Als je me lang genoeg filmt, zie je heel veel tics", zegt de zangeres in een nieuwe aflevering van de Netflix-serie My Next Guest Needs No Introduction van voormalig talkshowpresentator Letterman. "Ik heb het er graag over, want het is erg interessant. En ik ben er helemaal van in de war, ik begrijp het niet", zegt Billie over haar tics. "Ik vind het niet leuk, maar het is wel onderdeel van mij. Ik heb er vrede mee en nu ben ik er ook wel zelfverzekerd door."


Reacties van anderen

In de aflevering doet Billie op een gegeven moment haar hoofd opzij en doet ze haar mond open, zonder iets te zeggen. Letterman vraagt haar of ze een vlieg zag, maar Billie antwoordt dat het een tic was, waarna de presentator zich meermaals verontschuldigt. Volgens de zangeres gaat echter niet iedereen er zo mee om. "De meeste mensen lachen en denken dat ik grappig probeer te doen. Maar ik word daar altijd erg door gekwetst."

Foto: Getty Images