Robin Thicke en Pharrell Williams hebben zich schuldig gemaakt aan plagiaat, dat is het oordeel van de rechter over de hit 'Blurred Lines'. Dat is de uitspraak na een lange rechtszaak tussen de artiesten en de familie van Marvin Gaye.

'Blurred Lines' lijkt te veel op het nummer 'Got To Give It Up' en daarvoor moeten Pharrell en Robin diep in de buidel tasten. De nabestaanden van Marvin Gaye ontvangen namelijk $7,4 miljoen dollar, omgerekend is dat €6,93 miljoen euro. Dit bedrag bestaat uit $4 miljoen dollar aan werkelijke schade en $3,4 miljoen dollar vanwege de schending van auteursrecht. Beide artiesten waren zelf niet aanwezig in de rechtbank.

Robin Thicke haalde eerder al zijn handen af van het nummer. Door overmatig drank- en drugsgebruik ten tijde van het schrijven van het nummer claimt de zanger niet geheel aanwezig te zijn geweest bij de opnames. Zo leek hij het probleem af te willen schuiven op Pharrell Williams: "De realiteit is dat Pharrell de beat maakte en bijna het hele nummer schreef."

Toch is dit niet helemaal het bedrag waar de familie op hoopte, de eis was namelijk $25 miljoen dollar. Toch lijkt het verhaal nog niet ten einde, de nabestaanden van Gaye gaan nu proberen een verbod op verdere distributie van Blurred Lines voor elkaar te krijgen.