De rechter heeft gesproken, Pharrell Williams en Robin Thicke hebben zich schuldig gemaakt aan plagiaat. Ondanks dat de artiesten $7,4 miljoen dollar armer zijn door deze uitspraak lijkt het gedoe rondom 'Blurred Lines' nog niet ten einde.

Het nummer lijkt namelijk te veel op 'Got To Give It Up' van Marvin Gaye, zijn nabestaanden zijn daarom ook de strijd aangegaan met Williams en Thicke. Maar nu eist de familie ook dat verdere verspreiding en verkoop van 'Blurred Lines' verboden wordt, tenzij er een overeenkomst kan komen over hoe toekomstige opbrengsten worden verdeeld.

Maar Pharrell Williams en Robin Thicke laten het hier niet bij zitten, volgens hun advocaat Howard E. King gaan de twee in hoger beroep. "We zijn het songwriters van over de hele wereld verschuldigd dat deze uitspraak geen stand houdt", verklaar hij. "Mijn cliënten weten dat ze het nummer vanuit hun hart hebben geschreven en geen enkele andere bron. We zullen alles uit de kast trekken om ervoor te zorgen dat deze uitspraak geen stand houdt."

Stevie Wonder

Ook legende Stevie Wonder heeft zich uitgelaten over de rechtszaak. Hij noemt het onterecht dat de rechter dit als plagiaat heeft bestempeld, aangezien het naast de groove toch echt twee verschillende nummers zijn.

Feest

Robin Thicke lijkt niet in tranen geroerd door het oordeel van de rechtbank. Zo heeft hij gisteravond flink de bloemetjes buiten gezet met champagne en half-naakte dames om zijn 38e verjaardag te vieren.

Robin Thicke feest