De populaire Zuid-Koreaanse band BTS heeft aangekondigd een pauze in te lassen. Tijdens deze pauze zullen ze geen muziek uitbrengen als groep, maar zullen ze zich focussen op hun solocarrières.

Pauze

Het is niet de eerste keer dat de Zuid-Koreaanse band een pauze in last. Alleen waren de eerdere pauzes maar van korte duur. RM, Suga, J-Hope, Jin, Jimin, V en Jungkook beloven wel dat ze weer terug zullen keren als groep, maar een datum voor deze comeback is nog niet bekend. "We gaan allemaal de tijd nemen om plezier te hebben en veel dingen mee te maken. We beloven dat we ooit zullen terugkeren, volwassener dan we nu zijn."

Het nieuws werd bekend in een video die BTS uitbracht ter ere van het 9-jarig bestaan van de groep. De leden zeiden dat ze "een moeilijke periode" achter de rug hebben. Zo vertelt RM, die veel teksten schrijft voor de band, dat hij moeite had om teksten te verzinnen. Suga sloot zich daarbij aan.

In de afgelopen jaren groeide de groep uit tot een grote naam in de muziekindustrie. BTS scoorde hits als 'Dynamite', 'Butter' en 'My Universe' (samen met Coldplay).

Foto: Getty Images