Ja, het is echt waar. Zelfs de állergrootste artiesten zijn niet altijd zeker van hun zaakje wanneer ze het podium opstappen. Zenuwachtige ademhaling, knikkende knietjes of zelfs woorden inslikken. Het kan allemaal!

Waarom ze zo zenuwachtig zijn? Ze willen jullie, de fans, natuurlijk de allerbeste avond ever geven. Maar soms lukt dat nét niet...

Camila Cabello

Hoe stoer ze de stap maakte om Fifth Harmony te verlaten en voor zichzelf te kiezen, heeft Camila Cabello toch echt last van podiumangst. Tijdens een optreden van Fifth Harmony in 2016 kon ze het helaas niet afmaken... Dit is wat ze aangaf op Twitter:

“Hey Missouri, sorry I couldn’t finish the set last night… was having too much anxiety and I couldn’t finish it. I love u I’m truly sorry.”

Zayn

Ja ja, er zijn ook zeker mannen met podiumangst. Zayn heeft vorig jaar een concert met 80.000 bezoekers last-minute gecanceld vanwege zijn angst om op het podium te staan:

Julia Michaels

In haar interview met Stephan vertelt ze over haar zenuwen voordat ze moet optreden. Ze wordt zelfs wakker met zenuwen!

Adele

Deze week maakte ze bekend dat ze haar tour misschien niet gaat afmaken. Ze is nooit groot fan geweest van touren, dit komt voornamelijk door haar zenuwen op het podium. Dat zie je er niet vanaf, toch?

Een bericht gedeeld door Adele (@adele) op


We begrijpen dat het zenuwslopend is om voor zóveel mensen op te treden. Maar natuurlijk hopen we dat deze fantastische artiesten nooit zullen stoppen met optreden!