Het is je vast niet ontgaan dat afgelopenweekend de Dutch Grand Prix in de Formule 1 plaatsvond in Zandvoort. Aan Davina Michelle de eer om het volkslied te zingen tijdens deze bijzondere dag.

Wilhelmus

Veel Nederlanders zaten afgelopen zondag aan de buis gekluisterd om te zien hoe Max Verstappen eerste werd op het circuit in Zandvoort. Voorafgaand aan de race mocht Davina Michelle het Nederlands volkslied zingen en na de prijsuitreiking nog een keer. Ze vonden het daarom ook wel zo netjes om hem even de feliciteren met de winst, vertelde ze later in de een talkshow. Hij reageerde later op haar bericht met: 'heel erg bedankt en goed gedaan’.

Statement

Voorafgaand aan de race maakte Joshua Nolet van Chef'Special een statement op zijn Instagram. De organisatie van de Formule 1 had de band namelijk gevraagd om gratis te komen spelen in ruil voor kaarten. Hij vindt het onterecht dat de Formule 1 mag doorgaan en meerdaagse festivals niet. Toen de mening van Davina hierover werd gevraagd zei ze het volgende: 'Ik ben het 100 procent eens met Chef’ Special, als ze aan mij hadden gevraagd of ik ‘om het publiek warm te houden’ een show wilde spelen van een uur. Dan had ik ook gezegd: ‘jongens, betalen’. Maar het volkslied zingen doe je voor de eer.'

Primeur

Davina stond dit weekend niet alleen op het podium, maar deed dit samen met Armin van Buuren. De twee gaven tijdens dit optreden alvast een sneak peek van hun nieuwe single ('Hold On') die aanstaande vrijdag uitkomt. Aanstaande donderdag komen Davina Michelle en Armin van Buuren hier alles over vertellen bij Domien en hoor je de primeur uiteraard in de middagshow tussen 16:00 en 19:00 uur.


Beeld: ANP