Onder het motto: 'hoe meer zielen, hoe meer vreugd', zijn er heel wat samenwerkingen ontstaan in de 10's. Goed, de voornaamste reden is uiteraard de muziek, maar gezelligheid komt op een goede tweede plek.

Hieronder hebben we de 10 meest bijzondere, gaafste en inspirerende samenwerkingen voor je verzameld. Check ze allemaal hieronder.

1. Armin van Buuren en Kensington

Vast niet iedereen loopt gelijk warm voor de combinatie van dance en rock. Het is toch weer wat nieuws, en dat is altijd even wennen.

Maar in de 10's kan alles, en dus cobineren Armin van Buuren en Kensington deze twee muziekstijlen gewoon. Ze maakten samen de track 'Heading Up High', en dit blijkt goud te zijn.


2. The Chainsmokers en Coldplay

Soms lijkt het alsof de naam Coldplay al genoeg is om een dikke vette hit te scoren. Misschien dachten de jongens van The Chainsmokers dit ook wel, en zochten ze de band daarom op.

Hoe ze bij elkaar kwamen maakt eigenlijk ook helemaal niet uit, het gaat om wat het opleverde. En dat is het nummer 'Something Just Like This'.


3. Lady Gaga en Beyoncé

Als je twee vrouwelijke artiesten zou moeten noemen die eigenlijk totaal geen samenwerking nodig hebben omdat ze alleen al mega goed zijn, wie zouden dat dan zijn? Nou inderdaad, Lady Gaga en Beyoncé. Laten dit nou net de artiesten zijn die samen werkten voor het nummer 'Telephone'.

Beide dames hebben een fanclub waar je u tegen zegt, dus je snapt dat dit nummer het prima deed. Trouwens, de clip bij dit nummer wordt afgesloten met 'To be continued'. Dit is inmiddels al 7 jaar geleden en we hebben nog steeds geen vervolg gezien. Onder het motto beter laat dan nooit dan maar?


4. Michael Jackson en Justin Timberlake

Over een bijzondere samenwerking gesproken. Justin Timberlake scoorde een hit met Michael Jackson in 2014. So far so good, maar we moeten niet vergeten dat Michael Jackson toen al vijf jaar dood was. Hoe zit dit? Het zit zo:

Het nummer 'Love Never Felt So Good' werd al in 1983 (!) geschreven. De demo werd opgenomen, maar daar is nooit meer wat mee gedaan. Tot Michael overleed. Er werd aan Justin gevraagd om mee te zingen, en deze versie werd uiteindelijk uitgebracht.


5. Marco Borsato en Matt Simons

Keuzes maken, het hangt natuurlijk van de situatie af, maar soms is het knap lastig. Breng je bijvoorbeeld een nummer uit in het Nederlands of toch in het Engels? Marco Borsato wist het allemaal niet, en ging voor een combinatie van beide.

En dit is een prima oplossing geweest. Voor 'Breng Me Naar Het Water' gaat Nederlands vloeiend over in Engels.


6. Steve Aoki en Louis Tomlinson

Dit is het eerste nummer van Louis Tomlinson zonder de andere jongens van One Direction. Hij werkt samen met dj Steve Aoki in plaats van de boyband.

Het gevolg hiervan is een heel ander nummer dan we gewend zijn van Louis. Je vindt het nummer op nummertje 314.


7. Rihanna met Kanye West en Paul McCartney

Zangeres Rihanna is al ontzettend de moeite waard. Voeg daar rapper Kanye West aan toe én ex-Beatle Paul McCartney en dan krijg je de hit FourFiveSeconds. En dat nummer moest het wel goed doen.


8. Afrojack en Fais

Misschien denk je bij deze combinatie: niet zo bijzonder. Maar niet zo snel oordelen, want het verhaal achter deze samenwerking is zeker wel bijzonder.

Fais en Afrojack zijn namelijk hét bewijs dat je echt 'wat' aan je jeugdvrienden kan hebben als je de band een beetje onderhoudt. 'Wat' zijn in dit geval de singles 'Hey' en 'Used To Have It All'.


9. Beyoncé en Jay Z Drunk In Love

Toegegeven: hun beste werk is natuurlijk dochtertje Blue Ivy. En binnenkort komen daar de twins bij die mama Beyoncé op dit moment nog bij zich draagt. Maar zonder grappen, hun nummer 'Drunk In Love' is ook een meesterwerk.

10. Bløf en Typhoon

Het ene moment zingt de band Bløf over mosselen en de Zeeuwse kust, het volgende moment hebben ze een samenwerking met rapper Typhoon. Het kan snel gaan.

Je hoort al deze mannen samen in het nummer 'Een Wereld Van Verschil'. Deze titel is lachen, omdat de muziek van de twee artiesten letterlijk een wereld van verschil is.