Het einde van het jaar nadert langzaam, dat betekent dat je straks weer overladen wordt met lijstjes en overzichten. Ready? Want we hebben er alvast eentje voor je.

Het Britse tijdschrift Heat publiceert namelijk een lijst met de (naar schatting) best verdienende Britten die jonger dan 30 jaar zijn. Zomaar even wat artiesten die de lijst hebben gehaald:

One Direction - €93 miljoen

Bij elkaar opgeteld staan de heren van One Direction bovenaan de lijst. Een flinke tour en flink wat merchandise dragen hier aan bij. Maar ook bijvoorbeeld een cupcake kit (ja echt), drie verschillende parfums en verschillende grote sponsors werpen hun vruchten af.


Adele - €44 miljoen

In tegenstelling tot andere artiesten in de lijst doet Adele geen grote tours, haar inkomen is volgens Heat voornamelijk bepaald door puur de verkoop van haar muziek.


Ed Sheeran - €41 miljoen

De 'Thinking Out Loud'-zanger is voor het eerst de top 10 in geknald, dit komt mede door zijn zeer succesvolle album én zijn tour. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Lady Gaga en Katy Perry is de roodharige zanger amper geld kwijt aan tierelantijnen op het podium.


Mumford & Sons - €14 miljoen

Succesvolle singles, een nieuw album, bezoek aan festivals en een tour. Mumford & Sons mag niet ontbreken!


Sam Smith - €11 miljoen

Een tour met 75 optredens, zijn soundtrack voor James Bond en laten we ook vooral zijn zéér succesvolle album In The Lonely Hour niet vergeten waarmee hij zelfs het Guinness Book Of World Records heeft gehaald.

Bekijk hier de complete lijst!