Wat als je niet als één, maar liever als twee of drie personen door het leven gaat? Veel artiesten zien het als een extra toevoeging van hun carrière, en performen naast hun officiële artiestennaam ook als hun alter ego. 

Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet!

The Weeknd

Eigenlijk heet hij Abel Tesfaye, maar je mag hem ook (voor nog heel even) The Weeknd noemen. Abel Tesfaye twijfelt namelijk voor hoe lang hij nog door het leven wilt als The Weeknd.

Met z'n hits 'Can't Feel My Face' en 'Starboy' heeft hij een grote naam van zichzelf gemaakt, maar vergeet de veelbesproken relatie met Selena Gomez niet. Abel Tesfaye heeft gesproken over zijn privéleven in tijdschrift Harper Bazaar en geeft aan dat hij niet alles aan de buitenwereld wilt verklappen. “Ik heb geen haast om mensen alles over mij te laten weten. Een beetje mysterie is altijd goed.”

Martin Garrix

Is het Martin Garrix, Martijn Garritsen, AREA21 of toch YTRAM? Deze man heeft veel namen voor zichzelf bedacht. ;-) Op Tomorrowland showde Martin Garrix zijn alterego door éindelijk onder het masker vandaan te komen. Eerder trad Martin Garrix al op onder de naam AREA21, waar hij zijn hip-hop klanken laat horen.

Marshmello

En wie is dit toch? Er zijn veel geruchten rondgegaan om wie er achter het masker van dj Marshmello zit. Even dachten we dat het geheim onthuld werd toen deze wereldberoemde dj het masker afzette. Maar helaas, hij nam ons in de maling. Wie Marsmello écht is blijft tot op de dag van vandaag een groot geheim!

Het zijn allemaal erg creatieve namen voor een alter ego. Als je voor een dag een alter ego mocht zijn, hoe zou jij je alter ego noemen? ;-)

Foto: AFP