We willen het jaar graag positief eindigen, en dat doen we door terug te kijken op de goede dingen van 2017. En de terugkeer van de volgende artiesten vallen zeker ook onder die goede dingen. Deze mensen hoeven we gelukkig niet meer te missen:

1. Ed Sheeran

Als je dan een comeback maakt, dan kan je het beter maar goed doen. Praktisch de hele wereld was blij met nieuwe muziek van de roodharige zanger, dat bleek wel toen zijn album ÷ (Divide) uitkwam. 

Alle 16 nummers van het album kwamen in de Singles Chart terecht, en da's ongekend. Sterker nog, de regels van de Britse hitlijst werden gewijzigd door de populariteit van Ed.


2. Rita Ora

De zangeres kwam weer helemaal in de spotlight met haar single 'Your Song', en dat hebben we geweten. Het nummer is een dikke hit geworden, maar er waren nog meer hoogtepunten dit jaar. 

Zo gaat de nieuwste single 'Anywhere' lekker én presenteerde ze de MTV EMA. Ja, 2017 was een goed jaar voor Rita!

Thanks @spotify ❤️??
Een bericht gedeeld door Rita Ora (@ritaora) op


3. Avicii

Het is alweer een jaar geleden dat de dj zijn laatste set deed, maar sinds dit jaar is er weer nieuw materiaal. Dankzij zijn EP bracht hij 6 nummers uit. 

Waarom Avicii is gestopt met optreden is te zien in zijn documentaire True Stories, die binnenkort ook op Netflix verschijnt. Dit is gelijk een tip, want de docu schijnt heel goed te zijn. En als we deze trailer zien, geloven we dat ook wel. 


4. Selena Gomez

Haar single met Kygo (we hebben het natuurlijk over 'It Ain't Me') zorgde voor een goede terugkeer na een stilte van 2 jaar. Hierna volgde er samenwerking met nog een dj, want voor 'Wolves' deed ze het samen met Marshmello. 

En dan hebben we het nog niet eens over haar niertransplantatie en de break-up met The Weeknd gehad. Kortom: er is genoeg gebeurd. Komend jaar kunnen we wel nieuwe muziek verwachten, want de zangeres is op het moment druk bezig in de studio.

Currently. Until the next year. Here’s where I’ll be.

Een bericht gedeeld door Selena Gomez (@selenagomez) op


5. The Script

Kijk eens wie we daar hebben?! Na drie lange jaren zonder nieuwe muziek is The Script terug. Wij houden ze absoluut niet tegen. :) De single 'Rain' was al een prima begin, maar de band heeft in 2017 ook een heel album uitgebracht. 

Enne, laten we vooral niet vergeten dat ze volgend jaar in de Ziggo Dome staan. 

6. P!nk

Na ongeveer een jaar stilte kunnen we de bekende stem van P!nk weer horen, en die klinkt ouderwets goed. Haar single 'What About Us' werd meteen een hit, en ook 'Beautiful Trauma' van haar gelijknamige album gaat die kant op. Welkom terug, P!nk!

7. De mannen van One Direction gingen solo 

Wát een jaar voor de leden van de populaire boyband. Na hun break als groep zijn alle leden officieel solo gegaan. Met succes!

Harry Styles en Niall Horan brachten beiden een album uit, Louis Tomlinson en Liam Payne meerdere singles. Er is dus heel veel materiaal van deze mannen...

8. Taylor Swift

Ook Taylor kwam met een album na 3 (!) jaar. We hebben hier wel even op moeten wachten, want haar werk Reputation was voor een paar weken alleen verkrijgbaar via iTunes of in de winkel door haar rel met de streamingdiensten. 

Eind goed al goed, want inmiddels is haar muziek op iedere muziekdienst te vinden.


9. Sam Smith

Het mocht dan wel drie jaar duren voordat zijn tweede album uitkwam, maar dan heb je ook wat! De zanger komt in 2018 ook naar Nederland, samen met een lading nieuwe nummers die op zijn album The Thrill Of It All staan.

10. Miley Cyrus

De zangeres verruilde dit jaar haar korte kapsel voor lange lokken, en ook haar hit 'Malibu' klinkt anders dan we van haar gewend zijn (maar zéker wel mooi). De single was een voorproefje van het album Younger Now, die in september uitkwam. 

#YoungerNow album!!!! Stream & Buy EVERYWHERE!!!!!!!! ❤️???? 9/29!!! Pre-Order!

Een bericht gedeeld door Miley Cyrus (@mileycyrus) op