We hebben er een jaar op moeten wachten, maar gisteravond was het dan zover. Het Eurovisie Songfestival spektakel is losgebarsten in Rotterdam! 

Aftrap - 'Feel Something'

Het was de eer aan (nu nog) Eurovisie Songfestival-winnaar Duncan Laurence om de eerste halve finale af te trappen! Hij zong 'Feel Something' wat werd ondersteund met een spectaculaire lasershow.

Later op de avond was er een verrassing voor Duncan. Hij hoorde van Edsilia Rombley (een van de presentatoren) namelijk dat zijn 'Arcade' wereldwijd platinum is én meer dan 1 miljard streams heeft!


Intervalact - 'The Power Of Water'

Tussen de optredens en de uitslagen in, was het tijd voor Davina Michelle om iedereen in Ahoy Rotterdam omver te blazen. En of haar dat lukte! Ze liet 'The Power of Water' voor het eerst horen, een track over Nederlands grootste bondgenoot én vijand. 

Finalisten

De eerste 16 landen hebben laten zien wat ze in huis hadden, maar er konden maar 10 landen naar de Grand Finale op zaterdag. De gelukkigen zijn Noorwegen, Israël, Rusland, Azerbeidzjan, Malta, Litouwen, Cyprus, Zweden, België en Oekraïne. 

Malta (met zangeres Destiny) lijkt volgens de bookmakers de grootste kanshebber om het stokje van Duncan Laurence over te nemen.

Foto: EM-Press/Patrick van Emst/Brunopress.nl