Een schietpartij, een afgebrand huis en een wereldtournee met Armin van Buuren. Dit is in een notendop het leven van Dennis Stehr, oftewel Mr. Probz. Maar het verhaal achter deze muzikant is veel groter dan enkel dat. En dat verhaal laat hij zien in zijn 27 minuten durende documentaire Against The Stream die donderdag 18 mei in première ging in Theater Tuschinksi in Amsterdam. Qmusic was bij deze première en sprak met Mr. Probz over deze nieuwe stap in zijn carrière. Ook spraken wij langs de rode loper met Armin van Buuren, Hardwell en JayJay Boske, collega's én vrienden van de 'Waves'-zanger.

Mr. Probz: "Ik kan mezelf nu nergens meer achter verschuilen."

Dennis, zenuwachtig voor de première?
"Ja, wel een beetje."

Hoe voelt het dat al deze mensen hier zijn om jou te bekijken?
"Spannend! Nu kan ik mezelf nergens meer achter verschuilen. Normaal is er een show of een persoon, maar nu komt alles op mijn schouders terecht."

Heb je Against The Stream zelf al op groot scherm gezien?
"Nee dat niet, ik heb hem natuurlijk wel gezien tijdens het editen en ik was toen al heel erg onder de indruk."

Je wilde er geen standaard documentaire van maken, is dat gelukt?
"Dat sowieso. Ik heb mijn verhaal gedaan en het productieteam heeft daarvan veel laten naspelen. Maar ze hebben ook hele goede research gedaan, alles klopt tot in detail. En juist die kleine details maken het zo anders."

Gaan we vanavond meer Dennis zien of meer Mr. Probz?
"Een beetje van allebei. Het is echt een kijkje achter de schermen. Veel mensen zagen ineens een grote sprong in mijn carrière, van hiphopartiest naar een wereldtour met Armin van Buuren. Daartussen ontbreekt een groot deel, en juist dat deel komt in deze documentaire naar voren. Ik denk dat het een hoop duidelijk maakt."

Klein sprongetje in de toekomst, wat is de volgende stap na deze prachtige première?
"Ik zou het niet weten. Mijn dromen en doelen deel ik nooit. ;-)"


Armin van Buuren: "Het is eng jezelf bloot te geven."

Wat verwacht je van Against The Stream?
"Een heel persoonlijk verhaal, ik ken Dennis en weet dat hij struggles in zijn leven heeft gehad. Hij heeft het niet zo makkelijk gehad, zoals ik dat wel had. Weinig mensen weten dat hij uit de hiphopwereld komt. Ik verwacht daar vanavond meer details over te zien."

Hoe denk je dat Mr. Probz zich op dit moment voelt?
"Zenuwachtig, dit is echt een ding voor hem. Hij zit nu waarschijnlijk backstage zijn nagels af te bijten, Dennis is namelijk echt een perfectionist. Het is best wel eng om jezelf zo bloot te geven, dat heb ik zelf wel gemerkt toen mijn eigen docu op tv kwam. Ik ben nog nooit zo naakt geweest. "

Nog even terugkijken op jouw eigen hoogtepunt van dit jaar, dat was waarschijnlijk Armin Only dit weekend?
"Klopt! Ik zweef nog ergens op een roze wolk. Armin Only is het grootste wat ik ooit heb gedaan en misschien wel ooit ga doen. Ik ben er zo ongelooflijk dankbaar voor en blij mee, superlatieven schieten te kort. Vooral de liefde van de fans en de crew blijft echt hangen."


Hardwell: "Het is een ontzettend apart verhaal."

Wat verwacht je van Against The Stream?
"Heel veel eigenlijk! Ik ken Dennis nu 14 jaar dus ik heb zijn leven van dichtbij meegemaakt. Als iemand een ontzettend apart en mooi verhaal heeft, is het Dennis wel."

Waar ben jij het meest trots op uit het leven van Mr. Probz?
"Dat hij keer op keer zichzelf weer uit elk dieptepunt weet te vissen. En natuurlijk tot welke artiest hij nu is uitgegroeid. Hij is wereldwijd bekend en heeft het echt ontzettend ver geschopt."

Wat was jouw eigen hoogtepunt van het afgelopen jaar?
"Heel veel eigenlijk! We hebben de wereldtour I Am Hardwell afgesloten, maar ook heel veel toffe platen uitgebracht. En daarnaast heb ik sinds kort ook nog mijn eigen fotoboek in de winkel liggen."


JayJay Boske: "Ik kreeg een sneakpreview van de docu."

Wat verwacht je van Against The Stream?
"Ik heb hele hoge verwachtingen van vanavond als ik heel eerlijk ben. Dat komt omdat ik laatst met Probz een item voor mijn tv-programma opgenomen heb en daar hebben we het uitvoerig over zijn leven gehad. Ik kreeg dus een soort sneakpreview. En ik weet dat Probz altijd een hele hoge standaard legt, dus toen ik hoorde dat hij ontzettend trots was op het resultaat wist ik dat het fantastisch mooi ging worden."

Waar ben jij het meest trots op uit de carrière van Mr. Probz?
"Ik ken hem als een man die altijd door strijdt. Toen 'Waves' kwam was hij al wat ouder en had hij al wat pogingen gedaan. Die doorbraak van 'Waves' heeft hij bereikt door heel wat heuvels te beklimmen en diepe dalen door te gaan."

Wat was jou geluksmoment van het afgelopen jaar?
"Dat boerin Bertie Expeditie Robinson won!"

Heb je nog veel contact met Bertie?
"Zeker, ik sprak haar net nog, ze hangt met posters door heel Amsterdam voor een nieuwe programma op Comedy Central en moest haar even laten weten dat ik dat ontzettend tof vind. Ze is nu druk met verhuizen, ze gaat namelijk samenwonen. Ik vind het mooi om te zien dat ze weer heel gelukkig is."


De eerste reacties op Against The Stream

Mr. Probz
"Ik was na afloop erg emotioneel maar de tranen heb ik wel bewaard tot er even niemand keek. Ik voelde zoveel liefde in de zaal, en dat motiveert mij enorm om door te gaan. Op zo'n groot scherm kwam alles nog harder binnen, ik voelde dingen die ik nog nooit eerder had gevoeld. Dat hebben de makers heel goed vastgelegd."

"Ik hoop met deze documentaire mensen te inspireren. Het klinkt misschien heel zweverig, maar als het een beetje tegenzit ga er dan op uit en probeer jezelf te vinden. Luister naar dat stemmetje binnenin, dat weet precies wat je moet doen."

Armin van Buuren
"Het was bizar! Ik kende het verhaal niet, ik wist ook niet dat de schietpartij zo'n impact gehad heeft op zijn leven. En ook dat je hem de akkoorden voor 'Waves' ziet bedenken op zijn gitaar, dat is wel heel echt en bizar."

"De docu gaat over meer dan alleen Mr. Probz, het gaat eigenlijk over jezelf. We hebben allemaal wel eens darkspots in het leven, ik ken ze ook. Mr. Probz heeft het zeker niet makkelijk gehad, maar is altijd positief gebleven. Het is een cliché maar het klopt hier echt: What doesn't kill you, makes you stronger."

Hardwell
"Ik vond hem zeer indrukwekkend en emotioneel. Erg real ook, het is precies wat Dennis heeft meegemaakt. Het is zo vet gefilmd, zoals de brand in zijn huis. Dat kon natuurlijk niet echt gefilmd worden maar dat hebben ze echt goed nagemaakt."

JayJay
"Nog indrukwekkender dan ik dacht. Het is precies zoals hij het heeft meegemaakt, zo mooi en zo echt. Ik was bang dat het te lang zou duren en daardoor awkward zou worden, maar het was echt perfect. Mooi gefilmd, echt een topproductie. En dat vond iedereen volgens mij. Ik zag de mensen om mij heen ook denken: Wauw, heeft hij dit echt meegemaakt?"


Dit vonden wij van Against The Stream, wat vind jij?

Het was een indrukwekkende avond. Against The Stream zit goed in elkaar, het belangrijkste in een docu over een artiest is natuurlijk de muziek. En dat is iets wat hier heel goed naar voren komt. Je krijgt echt een compleet beeld van de loopbaan van Mr. Probz. Hoe het ooit allemaal begon en hoe heftige situaties zoals neergeschoten worden en wakker worden in een brandend huis hem gemaakt hebben tot de artiest die hij nu is.

Against The Stream is grotendeels opgenomen in het Engels, wat het perfect deelbaar maakt voor over de landgrenzen. Hoewel Mr. Probz buiten Nederland al wel naam heeft gemaakt, kan dit zomaar eens zijn ticket naar Amerika worden.

Wat vind jij van de documentaire Against The Stream? Je kunt hem vanaf nu bekijken via RedBull TV.