De BMA’s, ofwel de Billboard Music Awards is voor velen toch wel hét muziekspektakel van het jaar. Ieder jaar weer weten ze er in Amerika een feestje van te maken. De awards die al vanaf 1990 worden uitgereikt, werden dit jaar overhandigt in de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas, door Kelly Clarkson. 

Dit waren volgens ons de tofste optredens die gisteren voorafgingen aan de uitreiking van de gouden beeldjes:

Shawn Mendes en Khalid met ‘Youth’

Dit optreden was echt super vet. En toen het koortje erbij kwam werd het optreden alleen maar nog mooier. Shawn en Khalid wisten hun optreden ook nog eens te versterken met een mooie boodschap: ‘Protect Our Children’.


Christina Aguilera en Demi Lovato met ‘Fall in Line’
Vorige week lieten we al weten dat Christina Aguilera bezig was met nieuwe muziek. Die muziek konden we gisteren horen. Samen met Demi blies ze het publiek weg met 'Fall In Line'. De twee haalden het onderste uit de kan, en dat resulteerde in een optreden waar je het liefst zelf bij was geweest. 

Kelly Clarkson’s krachtige speech over de Santa Fe shooting.
Vorige week vond er een schietpartij plaats op de Santa Fe High School in Texas, die tien onschuldige mensen het leven heeft gekost. Weer een schietpartij op een school. Kelly is het spuugzat, en uitte dat in woorden die keihard aankwamen.


De aanwezigheid van Camila Cabello
Camilla Cabello is er echt zo een waar je heel graag een biertje mee wil drinken. Waarom? Camila is gewoon echt heel grappig. Ze had de hele show haar lolbroek aan. Toen Taylor Swift haar bijvoorbeeld noemde tijdens de speech die ze gaf bij het winnen van ‘Top Female Artist’, kon ze het niet laten om even te zwaaien. En ze was keihard aan het headbangen toen Shawn Mendes’ optrad.    

Ariana Grande met ‘No Tears Left To Cry’
Vandaag is het precies een jaar geleden dat we werden opgeschrikt door berichten over bomaanslagen in Manchester. Toen Ariana die verschrikkelijke gebeurtenis gisteren nog een keer aanhaalde, zat iedereen gisteren met een brok in de keel in het publiek (en op de bank). De track die ze schreef voor degenen die de bomaanslag niet overleefden, kwam juist daarom ook extra hard aan.. wat een prachtig optreden van Ariana.

Kelly Clarkson deed Kendrick Lamar’s ‘HUMBLE’
Naast dat de ex ‘American Idol’- winnaar de boel aan elkaar praatte, deed Kelly Clarkson ook nog een liedje. Sterker, ze opende de show. Kelly zong een medley waarin Kendrick Lamars' track verwerkt was, samen met onder anderen ‘Imagine Dragon’s’ ‘Thunder’. Kelly Clarkson is een powerhouse, en dat bewees ze gisteren nog een keer. Het publiek ging helemaal los en er gebeurde zoveel op het podium dat je niet meer wist waar te kijken. Heel tof. 


Het is je misschien niet ontgaan dat Ed Sheeran de grote winnaar van het feest was. Maar hij was niet de enige die in de prijzen viel. Check hier de rest van de winnaars en de genomineerden in de verschillende categorieën.