Gisteravond was het weer tijd voor de belangrijkste muziekprijzen van Groot-Britannië: de Brit Awards. De show zag er dit jaar anders uit dan normaal, maar dat weerhield de sterren er niet van om langs te komen en een spectaculair optreden te geven. 

Award winnaars

Dua Lipa nam twee awards mee naar huis, namelijk die voor 'Female Solo Artist' en 'Album of the Year' met Future Nostalgia. De award voor beste Britse single ging naar huis met Harry Styles voor 'Watermelon Sugar' en de dames van Little Mix schreven gisteravond geschiedenis. Zij zijn de eerste groep met alleen vrouwelijke leden die de prijs voor beste Britse groep hebben gewonnen. 


Ook internationale sterren wonnen een award. Billie Eilish won de 'International Female Solo Artist' award en The Weeknd won de 'International Male Solo Artist'. Taylor Swift nam gisteravond een hele speciale award in ontvangst, namelijk die voor 'Global Icon'.


Optredens

Naast de uitreiking van de awards waren er ook spectaculaire optredens van o.a. Coldplay, Dua Lipa, Olivia Rodrigo, The Weeknd en P!NK met Rag'n'Bone Man.Testevenement

De uitreiking vond plaats in de O2 Arena in Londen en was een testevenement van de Britse overheid. In het publiek zaten de 'keyworkers', zo wordt het personeel in cruciale beroepen genoemd in Groot-Britannië.

Foto: BrunoPress/PhotoShot / Brunopress.nl