Gisteravond was het zover, Ed Sheeran in de Ziggo Dome! Zo'n 17.000 Sheerio's reisden af naar onze hoofdstad om één van de grootste supersterren van dit moment live te zien.

De eerste fans van Ed, Sheerio's dus, waren er al vroeg bij. Al rond 04:30 uur ('S OCHTENDS!) stonden de eerste die-hard fans al voor de deur. Q-dj Mandy Woelkens nam 's middags een kijkje in de rij, even checken of de sfeer er al een beetje in zat!


Ed Sheeran LIVE

De sfeer in de rij zat er goed in, maar waar de sfeer er pas echt goed in zat was natuurlijk in de zaal! Met maar liefst twee te gekke voorprogramma's van Ryan McMullan en Anne-Marie was het publiek goed opgewarmd. Tijd voor de hoofdact: Ed Sheeran himself!

Ten eerste hulde voor Ed, want hoewel het eigenlijk heel gewoon zou moeten zijn gebeurd het maar zelden: Ed Sheeran kwam stipt om 20:30 uur (de geplande aanvangstijd) het podium op. En dat deed hij met gelijk een goede sfeermaker: 'Castle On The Hill'.

Ed staat natuurlijk bekend om zijn one-man show, en ook dit keer stond Ed helemaal alleen op het podium. Alles deed hij zelf, met behulp van zijn ondertussen beroemde loop pedal. En dat is ontzettend knap. Want zie maar eens zo'n gigantsiche zaal als de Ziggo Dome op zijn kop te krijgen met alleen je eigen stem en een gitaar. Maar Ed lukte het zeker!

1,5 uur lang wist hij zijn fans te entertainen met veel van zijn nieuwe nummers, afgewisseld met klassiekers als 'Don't, 'The A-team', 'Sing' en 'Thinking Out Loud' en zelfs met een cover van Rag 'N Bone Man's 'Human'. En dat allemaal in een super toffe setting:


Kort samengevat: het was op en top genieten met Ed! Of er ook iets tegenviel aan de avond? Jawel, dat er een einde aan zat. ;-)

Heb jij tickets gescoord voor Ed's tweede optreden vanavond in Amsterdam? Dan wensen we je heel veel veel plezier! We horen graag hoe je het gehad hebt.

Wat vonden jullie ervan?

Een kleine greep uit jullie reacties op Ed via Twitter en Instagram!


No words can explain how good Ed Sheeran was last night! Simply had to be there ❤? #wortheverypenny

Een bericht gedeeld door Maybelline (@maybellinew) op


Foto: ANP