'Met trots mag ik eindelijk vertellen dat ik ambassadeur van de vrijheid 2021 mag zijn' met deze zin begon Davina Michelle haar Instagrampost vandaag, waarin ze vertelde dat zij dit jaar ambassadeur van de vrijheid is.

Davina Michelle ambassadeur van de vrijheid

'Het is een gekke tijd waarin we allemaal aan den lijve ondervinden dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Juist daarom vind ik het zo’n eer dat ik gevraagd ben door het Nationaal Comité 4 en 5 mei' aldus Michelle. De 'Beat Me'-zangeres riep op social media haar volgers op om unieke verhalen te delen, om er zo achter te komen wat vrijheid betekent. Hierna koos ze 13 strijders uit die samen met haar afreisden naar het Straatmuseum in Amsterdam, om in twee afleveringen hun perspectief op vrijheid te delen. Vanaf aanstaande woensdag 16:00 uur is de eerste aflevering te checken op haar YouTube-kanaal!

Andere ambassadeurs

Andere ambassadeurs zijn Tino Martin en en Jonna Fraser. Op 5 mei staan de artiesten natuurlijk op de online Bevrijdingsfestivals, die je gratis via een livestream kunt 'bezoeken'. De hele dag zijn er meer dan 200 optredens te zien.