Dimitri Vegas & Like Mike zijn verkozen tot populairste dj’s van de wereld. Daarmee stoten de twee broers uit België Dimitri Thivaios en Michael Thivaios de Nederlander Martin Garrix van de eerste plaats in de dj Mag, de toonaangevende top 100 lijst van dj’s. Martijn Garritsen, zoals Garrix in het echt heet, was driemaal op rij de populairste: in 2016, 2017 en 2018.

Daarvoor, in 2015, veroverde het Belgische dj-duo ook al de eerste plek. Destijds werd nog schamper gesproken over een ‘gekochte’ winst. Zogenaamde ‘promogirls’ bezochten festivals, scholen en gingen de straat op met een iPad om stemmen te winnen.

Nederlanders zijn ondanks dat de nummer 1-positie uit handen is gegeven toch goed vertegenwoordigd in de top 10. Martin Garrix bezet de tweede plek. Armin van Buuren volgt achter de Franse dj David Guetta op vier. Don Diablo is de nummer zes en Oliver Heldens mag zich de nummer zeven de wereld noemen, dj Tiësto staat een plekje lager en DJ Afrojack is weer een plek daaronder te vinden.Armin al 17 jaar in top 5

Op Instagram laat Armin van Buuren weten dat hij dankbaar is dat hij al 17 jaar in de top 5 van de DJ Mag Top 100 mag staan.


Bron: AD
Foto: ANP