Peaches Geldof, de dochter van de Britse zanger en filantroop Bob Geldof, is op 25-jarige leeftijd overleden. Dat heeft de BBC maandag gemeld. De doodsoorzaak is nog niet bekend.

De moeder van Peaches Geldof, Paula Yates, overleed in 2000 aan een overdosis drugs. Peaches, de oudste van haar vier dochters, was toen pas elf jaar. De 25-jarige Peaches was tv-presentator en model, en was getrouwd met Thomas Cohen, zanger van de band S.C.U.M.

Bob Geldof
De vader van Peaches is Bob Geldof, die in de jaren '70 bekend werd als frontman van The Boomtown Rats. Bob staat bekend als goeddoener, nadat hij in 1984 met de kersthit 'Do They Know It's Christmas?' aandacht vroeg voor de hongersnood in Ethiopië. Het nummer werd gezongen door Band Aid, dat gevormd werd door onder anderen Phil Collins, Freddie Mercury, Bono, George Michael, Sting en David Bowie.

In navolging van het succes van Band Aid, werd in 1985 USA For Africa opgezet waarvoor Michael Jackson het nummer 'We Are The World' schreef. Ook aan dat nummer werkten vele bekende wereldsterren mee. Bob Geldof zit ook achter de organisatie van Live Aid, het benefietconcert dat in 1985 meer dan 140 miljoen euro opbracht voor projecten in Afrika.

Kapot van verdriet
Vader Geldof laat in reactie op het overlijden van zijn dochter weten kapot te zijn van verdriet: "We voelen meer dan pijn. Ze was de meest wilde, grappigste, slimste en gekste van ons allemaal."