Zou jij voor meer dan een miljoen dollar een concert kopen van Don Diablo? We snappen als je antwoord niet meteen JA is! Maar we hebben het hier wel over een super exclusief stuk. Namelijk een NFT (non-fungible token), wat inhoudt dat je een digitaal stuk in handen hebt wat niet uitwisselbaar is voor iets anders. Nog steeds niet verkocht? 

NFT Markt groeit enorm

De laatste maanden groeit de markt in NFT steeds meer, Twittertopman Jack Dorsey verkocht zo al zijn aller eerste tweet en werd er onlangs nog een digitaal kunstwerk van Beeple verkocht voor ruim 69 miljoen dollar.

Voor het concert van Don Diablo werd een stukje minder betaald, maar evengoed nog 600 Ether, een digitale munteenheid zoals de Bitcoin. Omgerekend gaat het om zo'n 1,2 miljoen dollar. De koper is nu de exclusieve eigenaar van dit uur durende concert/film genaamd Destination Hexagonia.

Krijg je hem binnen via de mail?

Krijg je dan gewoon een Wetransfer linkje? Nee, voor dit geld krijg je een uniek handgemaakte doos met daarin een harde schijf die de enige kopie van de film bevat.

Don Diablo heeft wel vaker een NFT verkocht. Zo verkocht hij eerder al een nooit uitgebracht liedje voor maar liefst 200.000 dollar!

Check hier de trailer


Bron: ANP/ EPA Boglarka Bodnar