The rumours are true-mours! Douwe Bob gaat inderdaad Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2016. Hij is daarmee de eerste act van alle landen die zijn deelname bekendmaakt.

Dat deed hij in De Wereld Draait Door: "Ik schrijf songs en krijg nu de kans om mijn muziek te laten horen op het allergrootste podium van Europa, het Eurovisie Songfestival. Ik ga naar Stockholm om te winnen en ben heel heel blij dat ik het op mijn eigen manier kan doen."

Douwe Bob is enthousiast over het Songfestival sinds zijn 'Hold Me'-partner Anouk meedeed in 2013. "Een jaar geleden heb ik al met de organisatie gesproken. Toen wilde ik het ook al doen", zegt de 23-jarige zanger.

Welk nummer hij gaat zingen wordt pas in 2016 bekend. De zanger wilde wel al zeggen dat het een up-tempo nummer wordt en geen country-ballad.

De voorrondes van het Eurovisie Songfestival zijn op 10 en 12 mei 2016 in de Zweedse stad Stockholm, de grote finale is zaterdag 14 mei. Dit jaar kwam Trijntje Oosterhuis met 'Walk Along' niet door de voorrondes heen. Måns Zelmerlöw won het liedjesfestival met 'Heroes'.

Luister hierboven naar het gesprek dat Mattie & Wietze met Douwe Bob hadden over zijn deelname.