Dua Lipa is "verrast en geschokt" door de homofobe uitspraken van rapper DaBaby. De zangeres, die met de rapper samenwerkte voor de hit 'Levitating', zegt hem niet meer te herkennen.

Reactie op Instagram

"Ik herken dit echt niet als de persoon met wie ik gewerkt. Ik weet dat mijn fans weten waar mijn hart ligt en dat ik achter de lhbti-gemeenschap sta. We moeten samenkomen om het stigma en de onwetendheid rondom hiv en aids te bestrijden", reageert ze op Instagram.

Onder vuur

DaBaby ligt onder vuur vanwege uitspraken over hiv en homo's die hij deed op een festival in Miami. De rapper vroeg tijdens zijn optreden alle aanwezigen om het lichtje op hun mobiele telefoon aan te doen behalve homo's "die seks hebben in parkeergarages" of degenen die seropositief (hiv) zijn. De rapper zelf vindt de reacties op zijn uitspraken zwaar overdreven, laat hij weten op twitter. "Ik vraag fans hun telefoonlampje aan te doen en jullie beginnen meteen een protestmars."

In een volgende tweet verontschuldigde hij zich deels. "Iedereen die is getroffen door hiv/aids, jullie hebben het recht om boos op me te zijn want wat ik zei was ongevoelig ook al was het niet mijn bedoeling om iemand te beledigen. Dus mijn excuses daarvoor." Maar de lhbtq-gemeenschap is hij niets verschuldigd, tweet hij. "Ik val jullie helemaal niet aan, doe wat je wil. Jullie zaken zijn jullie zaken." De rapper lijkt ook uit te halen naar een kledingbedrijf waar hij mee samenwerkt. Dit bedrijf heeft publiekelijk afstand genomen van zijn woorden. "Aan elk merk, zender of artiest die wil profiteren van de invloed die zwarte rappers hebben op de cultuur, zonder die te willen begrijpen: hou je geld volgende keer."


Foto: BrunoPress/Goffphotos/Brunopress.nl & BrunoPress/Mediapunch/Brunopress.nl