Eind februari liet Duffy aan de wereld weten waarom ze uit de spotlights verdween na haar megahit 'Mercy'. In 2011 stopte ze namelijk met haar zangcarrière om moeder te worden, maar niets bleek minder waar. 

'Ik voel nog de pijn'

Duffy werd ontvoerd. Ze werd op haar verjaardag in een restaurant gedrogeerd, ontvoerd en een paar dagen gevangen gehouden. Na bijna tien jaar heeft de zangeres besloten om haar verhaal te delen op een blog. In de zeven pagina's op haar blog lees je meer over de bizarre details van de ontvoering. Zo vertelt ze dat ze naar het buitenland werd vervoerd met een vliegtuig, maar dit zich niet kon herinneren. "Ik kon me niet herinneren dat ik op een vliegtuig was gestapt, maar ik werd wakker in een rijdend voertuig." Vervolgens werd ze in een hotelkamer verkracht door de dader. ''Ik voel nog de pijn. Ik weet nog dat ik bij zinnen probeerde te blijven nadat het was gebeurd." 

Ze heeft erover nagedacht om te vluchten terwijl de dader sliep, maar vloog uiteindelijk toch met hem terug. ''Ik heb me op dat moment zo normaal mogelijk proberen te gedragen'' schrijft de 35-jarige zangeres. Eenmaal thuis wist ze dat ze nog steeds in gevaar was. Hij wekte de indruk dat hij haar wilde vermoorden. Ze besloot daarom om naar de politie te stappen, maar er is niet duidelijk of de Britse politie nog bezig is met onderzoek.

Nieuwe muziek van Duffy

Na haar onthulling eind februari kreeg Aimee (Duffy's echte naam) enorm veel reacties. Ze is in de drie jaar na de ontvoering, vijf keer verhuisd. In het vijfde huis voelde ze zich pas veilig. Duffy hoopt snel weer terug te keren als zangeres. ''Hopelijk vraagt niemand meer waar Duffy is gebleven. Nu weten jullie het antwoord. Ik ben vrij'' sluit ze haar blogpost af.

Dit bericht bekijken op Instagram
With love, duffywords.com
Een bericht dat is gedeeld door @ duffy op


Bron: ANP