Ed Sheeran is de meest gestreamde artiest wereldwijd van 2014, 'Happy' is wereldwijd het meest gestreamde nummer van 2014 en in Nederland is dit 'Rather Be' van Clean Bandit. Dit en veel meer blijkt uit cijfers die muziekdienst Spotify heeft gepubliceerd met hun Year In Music. We hebben nog meer feitjes voor je!

- 'Take Me To Church van Hozier' is uitgeroepen tot meest virale hit van het jaar.
- Tiësto is de meest gestreamde Nederlandse artiest wereldwijd. Op de wereldwijde ranglijst staat hij op de 43ste plek.
- De populairste Nederlandse artiest op eigen bodem is Marco Borsato. In de Nederlandse lijst van streams in 2014 staat hij op de 20ste plek.
- 'Waves" (in de Robin Schulz edit) van Mr. Probz is wereldwijd de populairste single uit Nederland. Het nummer staat op de achtste plek in de lijst van meest gestreamde tracks.
- 'Home' van Dotan is de populairste Nederlandse single op eigen bodem en staat daarmee op de twintigste plek van meest gestreamde nummers in Nederland.

Zowel in Nederland als wereldwijd is Ed Sheeran dus de méést gestreamde artiest van het jaar 2014. De 'Thinking Out Loud'-zanger is meer dan 860 miljoen(!) keer gestreamd. Met zijn album X heeft hij het meest gestreamde album van 2014 in handen. Lekker bezig Ed! Katy Perry is de meest gestreamde vrouwelijke artiest en stoot daarmee Rihanna van de troon.

Kijk hier voor een uitgebreid overzicht van alle gegevens!

Foto: ANP Kippa