Inmiddels wordt steeds meer duidelijk over het nieuwe album van One Direction dat 17 november uitkomt. Manager Simon Cowell onthult nu dat Ed Sheeran één van de tracks op het album heeft geschreven voor de boyband.

Het nummer heet '18' vertelt Simon: "Het grappige is dat Ed mij kwam opzoeken bij Got Talent, hij trad er op, en hij kwam naar mijn kleedkamer en ik zei 'Waar is het One Direction lied?'. En hij zei: 'Ik wist niet dat je een lied van mij wilde' en ik zei 'yeah'."

Ed maakte er meteen werk van: "Letterlijk een week later komt hij 's avonds langs bij mijn huis met zijn manager, rond 23 uur, en zegt 'Vind je dit lied leuk?' en hij speelde '18' en het kostte mij ongeveer éénmiljoenste van een seconde om ja te zeggen."

Gefocust en briljant

Eerder schreef de 'Don't'-zanger al de hits 'Little Things' en 'Moments' voor One Direction. Simon Cowell is dan ook zeer positief over de Brit: "Ed is een echte ster en het feit dat hij dit in zo'n korte tijd deed... hij was zo gefocust en hij is een briljante songwriter."

"Weet je wat ik zo mooi vind aan Ed? Hij is gul. Hij kon dat lied zelf houden, maar hij houd ervan om hits te schrijven", besluit Simon.