Willie Wartaal, Faberyayo en Vjeze Fur - samen De Jeugd Van Tegenwoordig - hebben hun nieuwe single 'Een Barkie' klaar. De single is vanaf vandaag te beluisteren op Spotify en Soundcloud.
Onze favoriete rappers uit Amsterdam gaan weer los op de synthesizer-klanken van Bas 'de Neger Des Heils' Bron, en de track lijkt zo met de teletijdmachine uit de jaren '80 te komen.

"Leidse Plein, Leidse Square, Entertainment Area"

Wie ooit wel eens de tram genomen heeft in Amsterdam, herkent de boodschap meteen. En dan zijn we vertrokken voor bijna vijfenhalve minuut ongein zoals alleen De Jeugd Van Tegenwoordig dat kan. Vjeze Fur zingt over "drank, gelach en domme wijven" en kruipend naar huis door de straten waar André Hazes ooit liep, voor Willie Wartaal is het "met een "barkie in the pocket vanavond feest". En tot slot mag Bas Bron nog een synth-solo geven die we niet meer sinds Vangelis gehoord hebben (zoek het maar op in de platenkast van je ouders).

De eerste single van het nieuwe album, "De Formule", vonden we redelijk freaky, maar met het vrolijke "Barkie" is de zomer nog lang niet afgelopen.
Classic Jeugd van Tegenwoordig dus: we like!

Op 27 september verschijnt het vierde album van de Jeugd Van Tegenwoordig.

Foto: ANP